* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

30 Ιανουαρίου 2011

C C Catch - ''Catch''...The success!

  Εχει ιδιαιτερη αδυναμια στις γατες,ασχολειται με το κολυμπι στον ελευθερο της χρονο και δυο απο τους αγαπημενους της καλλιτεχνες ειναι η Tina Turner και ο David Bowie! H μεγαλυτερη,ομως,αγαπη της ειναι η μουσικη!
Η Caroline Catherina Muller γεννηθηκε στο Οss της Ολλανδιας στις 31 Ιουλιου του 1964.Τοσο η Caroline οσο και οι γονεις της αναγνωρισαν το ταλεντο της ιδιας στο τραγουδι. Μαλιστα,ο πατερας της ξεκινησε να την υποστηριζει οταν ηταν ακομα πολυ μικρη και συνεχιζει ακομα και τωρα να διαδραματιζει καιριο ρολο στην επιτυχημενη πορεια της καριερας της. Το ονειρο της;Ηταν βεβαιως να γινει ''διασημη τραγουδιστρια'',ονειρο το οποιο δεν αργησε να πραγματοποιηθει...
  Τα πρωτα της βηματα επαιξαν καθοριστικο ρολο για τη μετεπειτα πορεια της καριερας της. Για αρκετο διαστημα συμμετειχε σε διαγωνισμους ταλεντων,ομως,το 1980 ενταχθηκε στο συγκροτημα ''Optimal'',το οποιο πλαισιωναν τεσσερα κοριτσια .Η Caroline παρεμεινε στο συγκροτημα περιπου τρια χρονια.Στο διαστημα αυτο κυκλοφορησαν δυο singles,το 1984 το ''Er war magnetisch'' και το "Kimi Gasuki" και το 1985 το ''The Goodbye''.

H μεγαλυτερη,ομως,ευκαιρια για την ''Caro''παρουσιαστηκε το 1985. Το συγκροτημα ''Optimal'' ελαβε μερος σε καποιο διαγωνισμο.Αναμεσα σε εκεινους που παρακολουθουσαν το show βρισκοταν και το ατομο,το οποιο θα αλλαζε αποφασιστικα την τυχη της καριερας της! Ο Dieter Bohlen,γνωστος απο τους αγαπημενους σε ολους Modern Talking, Γερμανος συνθέτης, τραγουδιστης αλλα και στιχουργος,εντυπωσιαστηκε απο την πρωτη στιγμη που ακουσε την Caro! Το πρωτο σπουδαιο βημα ειχε ηδη επιτευχθει...Ο Bohlen προσκαλεσε την Caro στο στουντιο του,οπου η ιδια υπεγραψε αμεσως[το ιδιο κιολας βραδυ!]συμβολαιο!
  Eτσι,λοιπον,ξεκινησε η solo καριερα της...Το ονομα της;C.C.Catch! Προηλθε απο τα δυο C του ονοματος της,Caroline και Catherina καθως και τη λεξη ''Catch'',λεξη που ταιριαζε απολυτα με τα δυο C! To 1985 και συγκεκριμενα την ημερα των γενεθλιων της,η C.C.Catch κυκλοφορησε το πρωτο της single με τιτλο ''I can lose my heart tonight'' (τραγούδι που προορίζονταν για τους Modern Talking αρχικά) .Το τραγουδι αυτο σημειωσε επιτυχια μεσα σε διαστημα μιας μονο ημερας και συμπεριληφθηκε στο Top 10 πολλων ευρωπαικων χωρων! Το 1986 ακολουθησε η δευτερη μεγαλη επιτυχια! Το single ''Cause you are young''κυκλοφορησε στις αρχες του ετους,ενω την ανοιξη,το πρωτο της album με τιτλο ''Catch the Catch''βρισκοταν ηδη στα χερια των θαυμαστων της σε ολοκληρη την Ευρωπη! Ακολούθησαν πολλά ακόμα singles με μεγάλη επιυχία όπως τα "Strangers by Night" "Are you Man Enough" "Heartbreak Hotel" "Soul Survivor" πάντα με την υπογραφή του Dieter Bohlen..
  Το 1989 ηταν καπως ιδιαιτερη χρονια...Η Caroline και ο Bohlen σταματησαν τη συνεργασια τους και η ιδια εφυγε απο τη Γερμανια με προορισμο την Αγγλια. Μαλιστα,τη χρονια αυτη υπηρξε δικαστικη υποθεση αναμεσα στους δυο που αφορουσε το ονομα C.C.Catch,για το οποιο ηταν υπευθυνος ο Bohlen.Τελικα,η Caro κρατησε το ονομα αυτο υστερα απο μια οικονομικη συμφωνια μαζι του.

Στη συνεχεια συναντησε τον Simon Napier Bell,πρωην manager των Wham. Στα τελη του '89 κυκλοφορησε το νεο της album με τιτλο ''Hear what I say'',την παραγωγη του οποιου ειχαν αναλαβει σπουδαια προσωπα της μουσικης σκηνης οπως ο Andy Taylor και ο Dave Clayton.Η Caroline ενιωσε ιδιαιτερα χαρουμενη με τη δημιουργια του album αυτου οχι μονο λογω της συμμετοχης πολυ σημαντικων ανθρωπων της παγκοσμιας μουσικης,αλλα κι επειδη η ιδια εγραψε επτα τραγουδια!
  Για ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα,η Caroline εκανε ενα διαλειμμα απο τη μουσικη.Το διαστημα αυτο παρεμεινε στο Λονδινο.Η επιστροφη της στα μουσικα δρωμενα εγινε το 1998,ενω τα τελη του ιδιου ετους γυρισε στη Γερμανια.Το 2003 εκανε καποιες συναυλιες στην Αμερικη ως support artist των Modern Talking.Tην ιδια χρονια κυκλοφορησε ενα ακομη single,το ''Shake your head''.
  Aκομα και σημερα η Caroline εχει φανατικο κοινο και ενας ιδιαιτερα μεγαλος αριθμος αυτου προερχεται απο τη Γερμανια,τη Ρωσια, την Ελλάδα και την Ισπανια.Η πανεμορφη τραγουδιστρια συνεχιζει την επιτυχημενη καριερα της εχοντας εξασφαλισει την υποστηριξη του κοσμου ηδη απο τη φημισμενη δεκαετια του '80...

1 σχόλιο: