* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

19 Νοεμβρίου 2011

«Ravers» σκότωσαν δελφίνια με ναρκωτικά!

Τραγικό θάνατο βρήκαν δυο δελφίνια σε θαλάσσιο πάρκο στην περιοχή Lipperswil στην Ελβετία. Το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από διήμερο τέκνο πάρτι στο θαλάσσιο πάρκο και οι Αρχές εκτιμούν ότι ravers «τάισαν» τα άτυχα θηλαστικά με ναρκωτικά.

Αρχικά ο θάνατός τους αποδόθηκε στην υψηλή ένταση της rave μουσικής, ωστόσο οι κτηνίατροι περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς έχουν αρχίσει να αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο. Η εισαγγελία της Ελβετίας επιβεβαίωσε την είδηση ότι ερευνά τα αίτια θανάτου των δελφινιών, που πιθανότατα δηλητηριάστηκαν από τα ναρκωτικά.

Η Nadja Gasser, εκπαιδεύτρια δελφινιών στο θαλάσσιο πάρκο δήλωσε ότι ο θάνατος των δελφινιών ήταν αργός και οδυνηρός. Περιγράφοντας την προσπάθεια διάσωσης του δεύτερου δελφινιού, που αδυνατούσε ακόμα και να αναπνεύσει, επισήμανε ότι του χορηγήθηκε αδρεναλίνη, η οποία ωστόσο δεν βοήθησε, και απέκλεισε το ενδεχόμενο ο θάνατος να επήλθε από φυσικά αίτια.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν εξοργιστεί τόσο με τους υπευθύνους του θαλάσσιου πάρκου όσο και με τις τοπικές αρχές που έδωσαν άδεια για τη διεξαγωγή του rave πάρτι παρά τους κινδύνους. Όπως τονίζουν, είχαν ήδη προειδοποιήσει για τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις της δυνατής μουσικής στην ευαίσθητη ακοή των δελφινιών και το εύθραυστο ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου