* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

13 Δεκεμβρίου 2011

Σελίδες που άλλαξαν το διαδίκτυο. 1. Wikipedia

Πολλές από αυτές είναι μοναδικές, είτε με μικρούς τρόπους είτε με μεγάλους. Αλλά η ατομική επίπτωση οποιασδήποτε συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο σύνολο του Διαδικτύου είναι γενικά ασήμαντη, αν υπάρχει οποιαδήποτε επίπτωση.
Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τις παρακάτω 15 ιστοσελίδες. Αυτές οι σελίδεςάλλαξαν το internet, για τα καλά, με ουσιαστικούς τρόπους.
Σε αυτή την λίστα περιλαμβάνονται τα πάντα, από το Geocities (το οποίο θα μπορούσε πιθανώς να κατηγορηθεί εξ’ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, για κάθε άσχημη “τάση” σχεδιασμού ιστοσελίδων που έχει υπάρξει ποτέ) μέχρι το Wikipedia (το οποίο έκανε τις πληροφορίες σχεδόν παγκόσμια διαθέσιμες) και το Google (το οποίο έχει αλλάξει ή έχει επηρεάσει εικονικά σχεδόν τα πάντα online).



1. Wikipedia

Άλλαξε τον τρόπο που βρίσκουμε πληροφορίες. Πριν το Wikipedia, οι περισσότερες online εγκυκλοπαίδειες ήταν είτε απίστευτα ελλειπείς σε πληροφορίες ή απαιτούσαν να πληρώσεις συνδρομή για να έχεις πρόσβαση στο περιεχόμενο τους. Το Wikipedia το άλλαξε αυτό, όχι μόνο επιτρέποντας στους πάντες να βλέπουν δωρεάν το περιεχόμενο, αλλά και επιτρέποντας σε ανεξάρτητους χρήστες να αναθεωρούν και να αλλάζουν το περιεχόμενο, κάνοντας το πιο πλήρες και ακριβές συνολικά.

http://www.wikipedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου