* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

20 Δεκεμβρίου 2011

Στα Ανώγεια καλεσμένος ο Νίκος Λυγερός, ο εξυπνότερος 'Ελληνας.

Στα Ανώγεια βρέθηκε ο Νίκος Λυγερός, ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς. Μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών, ο διάσημος ερευνητής επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Ανωγείων, συναντήθηκε και επικοινώνησε με τους μικρούς μαθητές ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις που του υπέβαλλαν. 

Ο κ. Λυγερός μίλησε στα παιδιά για μαθηματικά και νοημοσύνη. Όταν ένας μαθητής τον ρώτησε για το πως δημιουργήθηκε ο Θεός, ο Λυγερός του απάντησε πως θα μπορούσε να του πει, αν του εξηγούσε ακριβώς τι εννοεί και πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο μαθητής το Θεό. 

Ήθελε έτσι να δώσει το μήνυμα δηλαδή, πως είναι πολύ σημαντικό να έχουν ξεκαθαρίσει τα παιδιά μέσα τους έννοιες και όρους, ρόλους και αισθήσεις, ώστε έτσι να μπορέσουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους. 

Όπως δήλωσε ο εκπαιδευτικός Κωσταντίνος Κάτσιος, ο οποίος μάλιστα είχε το Νίκο Λυγερό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο και ήταν δική του πρωτοβουλία η πρόσκληση, ''από τους μαθητές έγιναν πολλές ερωτήσεις και μάλιστα αρκετοί είχαν προετοιμαστεί από νωρίς για να μιλήσουν με έναν άνθρωπο με τόσο υψηλό δείκτη IQ''.

Ο κ. Λυγερός ασχολήθηκε και με τη θεατρική ομάδα του δημοτικού σχολείου στην οποία έδωσε συμβουλές και οδηγίες, ενώ εκδήλωσε τη διάθεσή του να επισκεφτεί ξανά τα Ανώγεια, καθώς όπως δήλωσε αισθάνθηκε όμορφα και οικία. 

Ο Νίκος Λυγερός που γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο,
 μεγάλωσε και σπούδασε στη Γαλλία. Ερευνητής σήμερα, κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής (www.lygeros.org).

Πολυμαθής και πολυπράγμων ο Λυγερός, είναι μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ και τη στρατηγική. 

Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Στρατολογικού ως στρατηγικός σύμβουλος, καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας και του Συνδέσμου φίλων Καραθεοδωρή που έχει στόχο την ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης Ελλάδας.

Ο ίδιος μάλιστα, έχει ιδρύσει την οργάνωση ''The Pi Society'' στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και άνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ' έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.

Έχει δημοσιεύσει χιλιάδες άρθρα για θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας. Έχει ποιητικές συλλογές, δεκάδες τίτλους μυθιστορημάτων, τραγωδιών ενώ πίνακες του υπάρχουν και στο διαδίκτυο στην προσωπική του σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου