* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

21 Δεκεμβρίου 2011

Συμβουλές για ασφαλές Internet . " Παρενόχληση"

Μέσα σε ένα chat room ή κατά την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων μπορεί κάποιος να επιχειρήσει να ενοχλήσει, κοροϊδέψει, προσβάλει ή γελοιοποιήσει ένα παιδί. Μπορεί να φτάσει ακόμη και στο σημείο να απειλήσει. Οι παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσει το παιδί σας να μη πέσει θύμα μιας τέτοιας τακτικής. Για τους τρόπους που εκδηλώνεται η ηλεκτρονική παρενόχληση και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την αντίστοιχη κατηγορία Ηλεκτρονική παρενόχληση


Συμβουλές

  • Τονίστε στο παιδί ότι, όταν νιώθει άβολα σε μια συνομιλία, μπορεί να τη σταματήσει με το πάτημα ενός πλήκτρου που θα απενεργοποιήσει τον ιστοχώρο όπου λαμβάνει χώρα η συνομιλία αυτή.
  • Σε περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει, αλλάξτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του παιδιού.
  • Πολλές φορές, η παρενόχληση γίνεται από παιδιά προς παιδιά. Σε τέτοια περίπτωση, αναζητήστε τον θύτη και μιλήστε με τους γονείς του. Αν το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τη δική σας παρέμβαση, και θέλετε να πάρετε πιο δραστικά μέτρα, μπορείτε να καταγγείλετε το περιστατικό στην ανοιχτή γραμμή Safeline.
  • Ενημερώστε το παιδί σας για την ύπαρξη της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου στο τηλέφωνο χωρίς χρέωση 800 11 800 15 / help@saferinternet.gr. Εκεί μπορεί να λάβει υποστήριξη και συμβουλές γύρω από την ηλεκτρονική παρενόχληση από έμπειρους παιδοψυχολόγους που θα το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει δραστικά ένα τέτοιο συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου