* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

8 Νοεμβρίου 2013

Ο σκύλος σας είναι πιο έξυπνος από το 2 ετών παιδί σας

Τη δυνατότητα να μάθουν μέχρι και 250 λέξεις, να μετρήσουν ως το 5 – φυσικά όχι φωναχτά – και να κάνουν απλές μαθηματικές πράξεις, έχουν τα σκυλιά, σύμφωνα με τον Καναδό καθηγητή ψυχολογίας Στάνλεϊ Κόρεν. 

Ο μέσος οικόσιτος σκύλος έχει την ευφυία ενός δίχρονου παιδιού, καθώς έχει τη δυνατότητα να μάθει μέχρι και 250 λέξεις, να μετρήσει ως το 5 – φυσικά όχι φωναχτά – και να κάνει απλές μαθηματικές πράξεις, σύμφωνα με τον Καναδό καθηγητή ψυχολογίας Στάνλεϊ Κόρεν. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει τρόπους ώστε να ξεγελάσει τον ιδιοκτήτη του για να πάρει γρηγορότερα την ανταμοιβή του, ικανότητα που μέχρι σήμερα είχε αποδειχτεί ότι κατέχουν μόνο οι άνθρωποι και ένα είδος πιθήκων. 

Για να καταλήξει στα συμπεράσματά του, ο καθηγητής και η ομάδα του χρησιμοποίησαν ειδικά τεστ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να μετρούν την ανάπτυξη της αντίληψης, των γλωσσικών δεξιοτήτων και των αριθμητικών ικανοτήτων των μικρών παιδιών. Εξηγώντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο καθηγητής Κόρεν σημείωσε ότι η ευφυΐα των σκύλων που ζουν με οικογένειες "αναπτύχθηκε ως ανάγκη επιβίωσης πλάι στον άνθρωπο". 

"Όταν ένας άνθρωπος δείχνει κάτι, ο λύκος θα κοιτάξει το δάχτυλο ενώ ο σκύλος το σημείο που δείχνει", πρόσθεσε. Στην κορυφή της λίστας των έξυπνων τετράποδων φιγουράρουν τα Μπόρτερ Κόλεϊ, τα Κανίς, οι Γερμανικοί Ποιμενικοί και τα Γκόλντεν Ριτρίβερ, ενώ λίγο πιο πίσω βρίσκονται τα Ντόπερμαν και τα Λαμπραντόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου