* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

1 Δεκεμβρίου 2013

Επίσημη πρώτη για το PS4 #4 The Players στην Ευρώπη

Επίσημη πρώτη για το PS4 #4ThePlayers στην Ευρώπη











To Sony Playstation 4 λανσάρει  η Sony Computer Entertainment Europe σε 20 ευρωπαϊκές χώρες. Με εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες  τα μεσάνυχτα γιόρτασαν οι ανυπόμονοι ευρωπαίοι gamer την κυκλοφορία του 8πύρηνου μηχανήματος με δυνατότητα επιλογής μεταξύ 20 νέων τίτλων γραμμένων στα μέτρα του. 

  • Στην Ελλάδα, οι δύο πρώτες παρτίδες που θα παραδοθούν στις 13 Δεκεμβρίου 2013 και τον Ιανουάριο του 2014 έχουν ήδη δεσμευτεί με προ-παραγγελίες στα μεγάλα καταστήματα και οι πληροφορίες μας λένε πως θα πρέπει να ψάξει κανείς πολύ για να δεσμεύσει ένα από την τρίτη φουρνιά, δηλαδή αυτή του Φεβρουαρίου 2014. Το PS4 κυκλοφόρησε στην Βόρεια Αμερική στις 15 Νοεμβρίου.
  • H διάθεση του PS4 στην Ευρώπη συνδέθηκε με το hashtag #4ThePlayers σε Facebook και Twitter, κάνοντας φανερή την γραμμή που θα ακολουθήσει ο Ιάπωνας κατασκευαστής απέναντι στο «ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας» της Microsoft. Τo PS4 απευθύνεται στους gamers, φαίνεται να επιχειρήσει να πείσει το κοινό που αναλώνεται στην σύγκριση των χαρακτηριστικών των δύο παιχνιδομηχανών. H Sony μάλιστα καλεί τους πραγματικούς Players να ανακαλύψουν τα κρυμμένα easter egg σε ένα διαδραστικό βίντεο στο κανάλι της στο YouTube.
Η Sony, με την βεβαιότητα ότι η διάθεση του PS4 θα πρόσθετε κίνηση από χιλιάδες νέους παίκτες στο δίκτυο PSN την βραδιά της πρώτης κυκλοφορίας του, αποφάσισε να απενεργοποιήσει δύο δυνατότητες στο δίκτυό της: την αναζήτηση και την ενημέρωση για την δραστηριότητα φίλων στο PS4, την προβολή της δραστηριότητας των φίλων και πληροφοριών σχετικών με τον τίτλο που βλέπει ο χρήστης.

Συζήτηση έχει επίσης ανοίξει για τις τιμές των τίτλων για το PS4 (οι οποίοι στην πλειονότητά τους διατίθενται στα καταστήματα αντί 69,90 ευρώ). H συζήτηση αφορά στην διάθεση από το Playstation Store παιχνιδιών υπό μορφή αρχείου για κατέβασμα (downdoad) και συγκεκριμένα τις υψηλότερες τιμές των τίτλων της Ubisoft και της Electronic Arts για το PS4 σε σχέση με τις τιμές των τίτλων τους στο Xbox Games Store για το ανταγωνιστικό Xbox One, το οποίο λανσάρεται την ίδια περίοδο. Σε μια προσπάθεια να εξισώσουν τις τιμές των download στα δύο καταστήματα, η EA έριξε κατάτι (3 λίρες) τις τιμές του Battlefield 14 και του FIFA 14 όπως και η Ubisoft έκανε το ίδιο για Assassin's Creed 4: Black Flag και το Just Dance 2014 -η εταιρεία μάλιστα, ανέλυσε τον τρόπο που τιμολογούνται οι τίτλοι της στο διαδικτυακό κατάστημα παιχνιδιών της Sony και της Microsoft στο videogamer.com.

H κυκλοφορία του PS4 συμπίμπτει με την λεγόμενη ημέρα γενναίων προσφορών Black Friday και Cyber Monday που δεν γνωρίζει τα σύνορα των ΗΠΑ και δίνει την ευκαιρία για αγορές τίτλων από τα διαδικτυακά καταστήματα σε τιμές μειωμένες ακόμα και κατά 80% για μια μέρα (δείτε τι γίνεται για παράδειγμα στο Steam). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου