* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

4 Μαρτίου 2014

Οι νικητές στα βραβεία Oscar 2014


Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απένειμε σε μια λαμπρή τελετή τα φετινά 86α βραβεία Όσκαρ. Ακολουθεί κατάλογος με τους πρώτους νικητές στα 86α βραβεία του θεσμού. Το Οσκαρ καλύτερης ταινίας απέσπασε η ταινία 12 Years a Slave(12 χρόνια σκλάβος), ενώ το Gravity κέρδισε 7 συνολικά βραβεία. Ο 52χρονος μεξικανός σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν απέσπασε το Οσκάρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του Gravity, στην οποία πρωταγωνιστούν η Σάντρα Μπούλοκ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ. To Όσκαρ καλύτερου A' ανδρικού ρόλου πήρε ο Matthew McConaughey (Μάθιου Μακόνεχυ) για την ταινία Dallas Buyers Club. Το Όσκαρ καλύτερου Α΄γυναικείου ρόλου πήρε η Cate Blanchett (Κέιτ Μπλάνσετ) για την ταινία Blue Jasmine (Θλιμμένη Τζάσμιν).

«Όταν ήμουν 15 χρονών με ρώτησαν ποιος είναι ο ήρωάς μου. Είπα ο εαυτός μου σε δέκα χρόνια, αυτόν προσπαθώ να φτάσω. Δέκα χρόνια μετά με ξαναρώτησε: Τον έφτασες τον ήρωά σου; Όχι, ακόμα τον κυνηγάω, του απάντησα. Από τότε, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα κυνηγάω κάποιον: τον εαυτό μου. Τουλάχιστον έχω κάποιον να κυνηγάω» είπε ο ΜακΚόναχι.

Όσκαρ καλύτερου Β΄ ανδρικού ρόλου:
Ο ηθοποιός Jared Leto (Τζάρεντ Λέτο) κατέκτησε το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Dallas Buyers Club" κατά τη διάρκεια της απονομής των φετινών βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου που γίνεται στο Λος 'Αντζελες. 
Παραλαμβάνοντας το περίφημο αγαλματίδιο ο Λέτο το αφιέρωσε στην Ουκρανία και στα θύματα του AIDS
« Σε όλους τους ονειροπόλους στον κόσμο, οι οποίοι παρακολουθούν απόψε , σε μέρη όπως η Ουκρανία ή η Βενεζουέλα , θέλω να τους πω ότι είμαστε εδώ», είπε ο ηθοποιός αφιερώνοντας το βραβείο επίσης και « στα 36 εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν χάσει τη μάχη κατά του AIDS».
«Και για όλους εκείνους που έχουν νιώσει ποτέ την αδικία γι 'αυτό που είναι και που τους αρέσει, είμαι εδώ απόψε κόντρα στον κόσμο μαζί σας και για σας», πρόσθεσε ο 42χρονος ηθοποιός .

Όσκαρ καλύτερου Β΄ γυναικείου ρόλου

Η ηθοποιός Lupita Nyong'o (Λουπίτα Νιόνγκο) κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερου Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην αντιρατσιστική ταινία "12 χρόνια σκλάβος"
«Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι όλη αυτή η χαρά στη ζωή μας συνδέεται με τα τόσα βάσανα», είπε η νεαρή ηθοποιός εμφανώς πολύ συγκινημένη κατά την παραλαβή του περίφημου αγαλματιδίου.
«Όταν κοιτάζω αυτό το χρυσό αγαλματίδιο, λέω στον εαυτό μου και σε κάθε παιδί, δεν έχει σημασία από πού έρχεσαι, τα όνειρά σας μπορεί να γίνουν πραγματικότητα» πρόσθεσε.


Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
Η ιταλική ταινία "The Great Beauty" (Η τέλεια ομορφιά) ένα δράμα σε σκηνοθεσία Πάολο Σορεντίνο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στην 86 απονομή στο Λος 'Αντζελες. Η ταινία, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά καθώς ήταν το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το Όσκαρ
Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων
Η παραγωγή Frozen (Η Βασίλισσα του Χιονιού) κατέκτησε το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων

Όσκαρ Καλύτερης ταινία Κινουμένων Σχεδίων
Η blockbuster ταινία, "Frozen", (Βασίλισσα του Χιονιού) της Walt Disney Animation Studios κέρδισε το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, και έγινε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Disney που κατακτά το περίφημο αγαλματίδιο στην 86η τελετή των βραβείων Όσκαρ στο Χόλιγουντ. Η 53η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, είναι μια ελεύθερη διασκευή ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο στο μύθο του Χανς Κρίστιαν 'Αντερσεν που αφηγείται το δεσμό και τις περιπέτειες των δύο αδελφών και πριγκιπισσών της Έλσα και της Αν σε ένα παγωμένο σκανδιναβικό βασίλειο.

Καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων μικρού μήκους - "Mr Hublot", των Λορέν Βιτζ και Αλεξάντρ Εσπιγκάρες
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ
 - "Λίγα μέτρα από τη διασημότητα"
Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου 
στον Τζον Ρίντλεϊ για το 12 Χρόνια Σκλάβος
Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου στον Σπάικ Τζόνζι για το Her
Όσκαρ Κοστουμιών  στην Κάθριν Μάρτιν για τον Υπέροχο Γκάτσμπι. Η Κάθριν Μάρτιν ανέβηκε ξανά στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Σκηνογραφίας (μαζί με τη Μπέβερλι Νταν).
Όσκαρ Μακιγιάζ και Μαλλιών κέρδισε το Dallas Buyers Club.
Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε Η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο.
Όσκαρ μικρού μήκους κινουμένων
 σχεδίων στο Mr. Hublot, ενώ μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων στο Frozen.
Όσκαρ Οπτικών Εφέ, Ηχητικού Μιξάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Φωτογραφίας,Μοντάζ και Μουσικής κέρδισε το Gravity.
Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Helium
Όσκαρ Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ κέρδισε το The Lady in Number 6: Music Saved My Life, την ιστορία της γηραιότερης κρατούμενης στρατοπέδου συγκέντρωσης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία πέθανε πριν από λίγες ημέρες.
Οσκαρ για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ στο 20 Feet from Stardom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου