* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

3 Απριλίου 2014

Το ηλεκτρονικό τετράδιο της Sony κοστίζει 800 ευρώ

Το ηλεκτρονικό τετράδιο της Sony κοστίζει 800 ευρώ


Ένα ηλεκτρονικό τετράδιο άρχισε να διαθέτει στις Ηνωμένες Πολιτείες η Sony. Το Sony Digital Paper System είναι μια εύκαμπτη ταμπλέτα με οθόνη αφής 13,3 ιντσών, σε μέγεθος σελίδας Α4  με πάχος όσο 30 σελίδες και βάρος 357 γραμμάρια. Το ασπρόμαυρο ηλεκτρονικό τετράδιο κοστίζει 1.100 δολάρια και έχει μπαταρία που αρκεί για 2400 ξεφυλλίσματα.

Το Digital Paper System της Sony επιτρέπει στον χρήστη να κρατάει σημειώσεις σε έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί σε μορφή PDF με την χρήση ειδικής πένας και να μεγεθύνει το κείμενο «τσιμπώντας» την οθόνη.

Το ψηφιακό τετράδιο της Sony υπολογίζεται ότι χωράει 2.800 PDF (μεγέθους 1ΜΒ έκαστο) στην εσωτερική μνήμη 4GB και δέχεται κάρτα microSD για επέκταση.
Συνδέεται σε δίκτυο μέσω WiFi που προστατεύεται από κρυπτογράφηση WPA2 ή άλλες μεθόδους (WEP, WPA, 802.1x EAP). Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του αρκεί για 2.400 γυρίσματα των σελίδων με το WiFi απενεργοποιημένο (ή 3 εβδομάδες με το WiFi ανενεργό, αυτονομία που μειώνεται στις 2 εβδομάδες με το WiFi στο on). Η φόρτιση του ηλεκτρονικού τετραδίου διαρκεί 2,5 ώρες με φορτιστή και 3,5 ώρες μέσω υπολογιστή. Κάθε σελίδα προβάλλεται σε 16 αποχρώσεις του γκρι (οθόνη εύκαμπτου ηλεκτρονικού χαρτιού με ανάλυση 1200x1600 dot).

Το ψηφιακό τετράδιο της Sony συνοδεύεται από ένα σύστημα διαχείρισης εγγράφων που αναλαμβάνει να συγχρονίσει τα έγγραφα σε διαμοιραζόμενο φάκελο στο δίκτυο, να τηρήσει εκδόσεις και επιτρέπει την επεξεργασία από διαφορετικούς χρήστες. Ο χρήστης μπορεί να κάνει χειρόγραφες σημειώσεις επάνω στο ηλεκτρονικό έγγραφο, να τονίσει κάποιες λέξεις ή προτάσεις (και να αναιρέσει τις ενέργειες αυτές), να προσθέσει σχόλια υπό μορφή sticky note χειρόγραφα και να γράψει σημειώματα επίσης χειρόγραφα.

Τέλος, το ψηφιακό τετράδιο της Sony διαθέτει και browser για την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους και κυρίως το κατέβασμα εγγράφων, με δυνατότητα χρήσης έως και 3 ενεργών παραθύρων.

Κοστίζει 1100 δολάρια (περίπου 800 ευρώ) και δεν έχει φωτισμό αλλά η εύκαμπτη οθόνη του φωτίζεται από τον περιβάλλοντα χώρο. Η Sony προωθεί το ηλεκτρονικό της τετράδιο σε δικηγορικά γραφεία, στην εκπαίδευση και σε δημόσιες υπηρεσίες

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου