* * Listen Studio Enigma Radio - The Classic Italo & Euro Disco Radio* *

26 Αυγούστου 2014

10 μύθοι για τα αεροπλάνα που πρέπει να ξέρετε πριν πετάξετε

10 μύθοι για τα αεροπλάνα που πρέπει να ξέρετε πριν πετάξετε (βίντεο)

2ον) Μπορείτε να... κολλήσετε στην τουαλέτα του αεροσκάφους! ΜΥΘΟΣ Μπορεί να κολλήσουμε σε μία τουαλέτα αν τα... οπίσθια μας ταιριάζουν απόλυτα με το μέγεθος του ανοίγματος. Αυτό είναι όμως απίθανο! Ακόμα και αν υπάρξει ισχυρή... αναρρόφηση, το καπάκι σπάει και απεγκλωβιζόμαστε!

3ον) Οι μάσκες οξυγόνου μας... «ανεβάζουν»! ΜΥΘΟΣ Ο χαρακτήρας του Τάιλερ που ενσάρκωνε ο Μπραντ Πιτ στην ταινία «Fight Club», θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για τη συνέχιση αυτού του μύθου αφού ισχυρίστηκε ότι βάζουν μάσκες οξυγόνου στα αεροπλάνα, προκειμένου να σας... ανεβάσουν!
Παρά τις θεωρίες συνωμοσίας, οι μάσκες οξυγόνου επιτρέπουν στους ανθρώπους να κρατήσουν την αναπνοή τους εάν το αεροπλάνο χάσει πίεση στο θάλαμο όταν βρίσκεται σε ύψη όπου ο αέρας είναι φτωχός σε οξυγόνο, επιτρέποντας στον χειριστή να φέρει το αεροπλάνο προς τα κάτω σε ένα υψόμετρο όπου ο αέρας είναι πλούσιος σε οξυγόνο και οι άνθρωποι μπορούν να αναπνεύσουν κανονικά.

4ον) Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσιμο νερό! ΑΛΗΘΕΙΑ Μια αμερικανική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι το νερό σε ένα ανά επτά αεροπλάνα δεν πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Η παροχή νερού σε μερικά από τα αεροπλάνα είχε μολυνθεί από τον ιό E. coli, ο οποίος είναι η κύρια αιτία της τροφικής δηλητηρίασης. Το νερό σερβίρεται σε επιβάτες ως πόσιμο νερό. Επίσης, χρησιμοποιείται για να ετοιμάσουν τσάι και καφέ και όταν χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό, αυτό συχνά δεν φθάνει σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για να σκοτώσει τα βακτήρια.

5ον) Ο αέρας στα αεροπλάνα είναι γεμάτα μικρόβια: ΜΥΘΟΣ Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο αέρας σε ένα αεροπλάνο είναι στάσιμος και γεμάτος μικρόβια. Στην πραγματικότητα, ο αέρας σε ένα αεροπλάνο είναι σε μεγάλο βαθμό διηθημένος και μεταφέρει λιγότερα μικρόβια από τον αέρα σε πιο πολυσύχναστες χώρους. Ενδοαδαπέδια φίλτρα χρησιμοποιούνται για να καθαρίσουν τον αέρα και φτάνουν ακόμα και την ποιότητα του αέρα ενός... νοσοκομείου!

6ον) Το τραπεζάκι σας είναι γεμάτο μικρόβια! ΑΛΗΘΕΙΑ Μπορεί να μην αρρωστήσετε από τον αέρα που αναπνέετε σε ένα αεροπλάνο, αλλά θα μπορούσατε να αρρωστήσετε από οτιδήποτε άλλο.
Μια μελέτη του 2007, που μελέτησε περιστατικά του δυνητικά θανατηφόρου ιού που είναι ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη, του Staphylococcus Aureus (MRSA), διαπίστωσε ότι το 60 % όλων των πινάκων του δίσκου σε τρεις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες είχαν ίχνη του ιού.
Υπήρχε μια υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης από τον MHRSA στα τραπεζάκια από αεροπλάνα από οπουδήποτε αλλού απ' όπου ελέγχθηκε, συμπεριλαμβανομένου του μετρό της Νέας Υόρκης.

7ον) Ανοίγοντας την πόρτα ενός αεροπλάνου την ώρα που βρίσκεται εν πτήσει, μπορεί όλοι να παρασυρθούν: ΜΥΘΟΣ Επειδή η καμπίνα είναι τόσο πολύ υπό πίεση, εφόσον η θύρα κινδύνου ανοίξει, πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να «αναρροφηθούν» έξω. Αλλά επειδή η καμπίνα ακριβώς είναι τόσο πολύ υπό πίεση, όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στο ύψος πλεύσης είναι σχεδόν αδύνατον να ανοιχτούν οι πόρτες.

8ον) Οι κεραυνοί μπορεί να προκαλέσουν αεροπορικά δυστυχήματα: ΜΥΘΟΣ Ένας κεραυνός χτυπά ένα αεροπλάνο περίπου μία φορά το χρόνο αλλά κανένα αεροπλάνο δεν έχει πέσει από κεραυνό από το 1967. Όταν το αεροπλάνο δεχτεί χτύπημα από κεραυνό, το ρεύμα ρέει μέσα από το εξωτερικό του αεροπλάνου σε άλλο σημείο των άκρων.

9ον) Μπορείτε να μεθύσετε γρηγορότερα μέσα σε αεροπλάνο: ΜΥΘΟΣ Αυτός ο μύθος έχει δοκιμαστεί και δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικά για να υποστηρίξει την ιδέα ότι μπορεί να μεθύσουμε γρηγορότερα όταν είμαστε σε ένα υψόμετρο πλεύσης
 Ίσως αυτός ο μύθος έχει να κάνει περισσότερο με την παροχή δωρεάν ποτών... 

10ον) Το κάπνισμα απαγορεύεται στις τουαλέτες, αλλά οι τουαλέτες είναι εξοπλισμένες με σταχτοδοχεία ούτως ή άλλως: ΑΛΗΘΕΙΑ Παρά το γεγονός ότι το κάπνισμα στα αεροπλάνα έχει απαγορευτεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, τα αεροσκάφη υποχρεούνται να παρέχουν τασάκια, έτσι ώστε αν ένας καπνιστής υποκύψει στον πειρασμό, να μπορεί να σβήσει το αποτσίγαρο του με ασφάλεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου