* * Listen Studio Enigma Radio - The Classic Italo & Euro Disco Radio* *

1 Σεπτεμβρίου 2014

H Intel παρουσιάζει τον πρώτο οκταπύρηνο επεξεργαστή για desktop σε έκδοση Extreme

Η Intel ανακοίνωσε την extreme έκδοση του πρώτου οκταπύρηνου επεξεργαστή της για υπολογιστές γραφείου. Ο Intel Core i7-5960X, γνωστός ως μέλος της οικογένειας “Haswell-E,” απευθύνεται στους πλέον απαιτητικούς χρήστες που επιζητούν την μέγιστη απόδοση από τους υπολογιστές τους. Με επεξεργαστική ισχύ χωρίς συμβιβασμούς, 16 threads και υποστήριξη μνήμης DDR4 για εφαρμογές δημιουργίας περιεχομένου, gaming και multitasking ο Core i7 λανσάρεται ως ο εγκέφαλος των ταχύτερων desktop σήμερα.

Παράλληλα, το νέο τσίπσετ Intel X99 και οι εκτεταμένες δυνατότητες του για overclocking, θα επιτρέψουν στους ενθουσιώδεις χρήστες να βελτιστοποιήσουν τα συστήματά τους για μέγιστη απόδοση.

Πολλά από τα συστήματα που θα βασίζονται στο X99 θα είναι επίσηςThunderbolt Ready. Όταν συνδυάζονται με μια κάρτα Thunderbolt 2, επιτρέπεται μια ιδιαίτερα γρήγορη σύνδεση με τον υπολογιστή στα 20 Gbps.Οι απαιτητικές σε δεδομένα εργασίες, όπως η επεξεργασία βίντεο 4Κ, το 3-D rendering και η ανάπτυξη παιχνιδιών, επωφελούνται από την απόδοση του Thunderbolt 2 (ελέγξτε τη συμβατότητα με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας ή του motherboard).

Τρεις νέοι επεξεργαστές με 6 έως 8 πυρήνες θα ξεκινήσουν να  διατίθενται πολύ σύντομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι επεξεργαστές είναι επίσης κατασκευασμένοι ως conflict-free (διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο tech.in.gr: Έχει ακόμα αίμα από το Κογκό το κινητό μου;)

Στην έκθεση PAX, η Intel παρουσιάζει τι μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτά τα νέα, υψηλής απόδοσης, πανίσχυρα συστήματα. Στο booth της Intel φιλοξενούνται συστήματα από διάφορους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν τη νέα οικογένεια επεξεργαστών επιδεικνύοντας δημοφιλή παιχνίδια, όπως τα: Lucky’s Tale, Superhot με το Oculus Rift, Dark Souls 2 και Titan Fall. 

Επίσης, η Intel θα πραγματοποιήσει επίδειξη gaming με παράλληλο streaming μέσω Twitch, σε ένα σύστημα που βασίζεται στη νέα Extreme έκδοση του νέου επεξεργαστή της. Οι live game streamers θα απολαύσουν streams υψηλής ποιότητας, υψηλής ανάλυσης, με οκτώ πυρήνες για εμπειρία gaming χωρίς καθυστερήσεις.

Η Intel εργάζεται με συνεργάτες του κλάδου με στόχο την αξιοποίηση της νέας πλατφόρμας. Μεγάλοι κατασκευαστές OEM, μνήμης, motherboards και συστημάτων γραφικών, θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί αυτό το οικοσύστημα για ενθουσιώδεις χρήστες.

 «Η Alienware πάντοτε έδινε προτεραιότητα στις επιδόσεις κάθε συστήματος που αναπτύσσουμε και συνεχώς αναζητούμε τεχνολογίες αιχμής ικανές να δώσουν στους πελάτες μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα,» δήλωσε ο Frank Azor, general manager στην Alienware. «Η συνεργασία μας με την Intel ήταν μια εύκολη απόφαση, ώστε να αξιοποιήσουμε  τους νέους οκταπύρηνους extreme επεξεργαστές της στη νέα ναυαρχίδα μας για το gaming desktop, το σύστημα Alienware Area-51. Χρησιμοποιώντας νέα χαρακτηριστικά overclocking και εποπτείας στο Alienware Command Center 4.0, είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε τους επεξεργαστές πραγματικά στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και βλέπουμε εντυπωσιακά ανώτερες επιδόσεις. Αυτή η νέα σειρά επεξεργαστών της Intel είναι η τέλεια επιλογή για gamers που απαιτούν τις απόλυτα κορυφαίες επιδόσεις από τα συστήματά τους.»

«Είμαι υπερβολικά ενθουσιασμένος με τη νέα πλατφόρμα της Intel,» δήλωσε ο Kelt Reeves, πρόεδρος της Falcon Northwest. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνδυασμό εκπληκτικών νέων τεχνολογιών, οι οποίες παρουσιάζονται μαζί, που θυμάμαι να έχω δει. Οι ενθουσιώδεις χρήστες θα συγκλονιστούν με αυτά που θα μπορούν να κάνουν με τη μνήμη DDR4, τις 10 θύρες SATA 6GB, τις 40 PCI Express υποδοχές και τους οκταπύρηνους επεξεργαστές».

«Τώρα είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή για τους ενθουσιώδεις χρήστες,» δήλωσε ο Harjit Chana, chief brand officer της Digital Storm. «Η νέα σειρά των επεξεργαστών σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ απόδοσης. Με χρήση έως και 8 επεξεργαστικών πυρήνων και με το νέο chipset X99 με μνήμη DDR4, οι πελάτες μας μπορούν να διαμορφώσουν και να αποκτήσουν υπολογιστές με τις απόλυτα κορυφαίες επιδόσεις.»

«Οι νέοι επεξεργαστές Intel Core i7 είναι το όνειρο των ενθουσιωδών χρηστών που γίνεται πραγματικότητα, υποστηρίζοντας έως και 16 threads, μεγαλύτερες συχνότητες και χαμηλότερες θερμοκρασίες,» δήλωσε ο Kevin Wasielewski CEO και συνιδρυτής της ORIGIN PC. Η σειρά desktops της ORIGIN PC με ρεκόρ επιδόσεων, μόλις έγινε ακόμα ταχύτερη.»

«Η νέα πλατφόρμα της Intel προσφέρει τη μέγιστη επεξεργαστική ισχύ, με 8 πυρήνες ασταμάτητης επεξεργαστικής δύναμης και υποστηρίζει μνήμη DDR4 παρέχοντας στους extreme gamers και στους απαιτητικούς, ενθουσιώδεις με την τεχνολογία χρήστες, ακριβώς αυτό που χρειάζονται,» δήλωσε ο Wallace Santos, CEO και ιδρυτής του MAINGEAR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου