* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

27 Οκτωβρίου 2014

7 τρόποι να γίνετε πιο τυχεροί !

Τι είναι τελικά τύχη; Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο τυχεροί από τους άλλους; Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο τυχεροί;

Παρατηρήστε: Καθημερινά μας συμβαίνουν περισσότερα ευχάριστα μικρά πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, απ΄ ό,τι τελικά θυμόμαστε στο τέλος της μέρας. Δοκιμάστε να σημειώνετε κάθε μέρα κάθε τι ευχάριστο που συμβαίνει, όσο μικρό κι αν είναι. Μπορεί αυτό να είναι ότι προλάβατε το λεωφορείο ενώ είχατε αργήσει, ότι ακούσατε ένα ωραίο τραγούδι στο ραδιόφωνο, ότι βρήκατε κάτι που είχατε χάσει. Ανατρέχοντας στις σημειώσεις σας, θα δείτε ότι τελικά είναι πολλά αυτά για τα οποία μπορείτε να είστε ευγνώμονες στην τύχη σας.

Δεν είστε μόνοι: ‘Η αλλιώς, βοηθήστε: Γύρω σας υπάρχουν και άλλοι που ίσως χρειάζονται τη βοήθειά σας. Μπορεί να σας είναι τελείως άγνωστοι, αλλά είναι συνάνθρωποί σας με ανησυχίες ανάλογες με τις δικές σας. Βοηθήστε κάποιον να σηκώσει μια βαριά βαλίτσα ανεβαίνοντας τις σκάλες ή κάποιον άλλο να βρει το δρόμο που ψάχνει. Θα δείτε πως το να κάνετε κάποιον να χαμογελάσει, θα κάνει κι εσάς να χαμογελάσετε.

Κλέψτε χαρά: Μη μένετε κλεισμένοι στον εαυτό σας και αυτά που σας απασχολούν. Κοιτάξτε γύρω σας, κάποιοι σίγουρα χαμογελούν. Το ότι κάποιος σήμερα έχει ένα λόγο να χαμογελάει, σημαίνει ότι αύριο μπορεί να έχετε κι εσείς ένα λόγο να χαμογελάτε. Αφήστε το χαμόγελο των άλλων να σας επηρεάσει, τολμήστε να χαμογελάσετε χωρίς λόγο, απλά και μόνο επειδή κάποιος κοντά σας είναι ευτυχισμένος, ακόμη κι αν δεν τον ξέρετε προσωπικά.

Δημιουργήστε τύχη: Δηλαδή, επιδιώξτε να σας συμβούν ευχάριστα πράγματα: Με δουλειά, προσπάθεια και κατάλληλες κινήσεις μπορείτε να φέρετε όμορφα πράγματα στη ζωή σας. Φροντίστε όμως να έχετε και ρεαλιστικές προσδοκίες, αλλιώς τα πράγματα που θα πετυχαίνετε θα σας φαίνονται μηδαμινά μπροστά σε αυτά που επιδιώκατε.

Αλλάξτε: Ακόμα και αν δεν μπορείτε να αλλάξετε μια κατάσταση, μπορείτε σίγουρα να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε εσείς τα πράγματα. Ακόμα και σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί να υπάρχει κάτι θετικό. Αν χάσατε το τρένο της επιστροφής, μπορεί να κερδίσατε περισσότερο χρόνο στο σταθμό για να απολαύσετε το βιβλίο σας.

Το παράδειγμα του λεωφορείου: Φανταστείτε έναν άνθρωπο που περιμένει το λεωφορείο, έχοντας το βλέμμα καρφωμένο στη στροφή του δρόμου απ΄ όπου θα έρθει. Όταν το λεωφορείο τελικά έρθει, σίγουρα δεν κατάφερε με το βλέμμα του να το κάνει να έρθει νωρίτερα, και επιπλέον δεν έχει δει τίποτα από όσα συνέβαιναν γύρω του όλη εκείνη την ώρα. Πολλές φορές οι στόχοι μας τυφλώνουν. Επιτρέψτε στον εαυτό σας την πολυτέλεια να απολαύσετε τα όμορφα πράγματα που σας συμβαίνουν, ακόμη κι αν δεν είναι αυτά ακριβώς που περιμένατε.

Στρέψτε την προσοχή σας: Καθημερινά μαθαίνουμε για ευχάριστα και δυσάρεστα περιστατικά. Εστιάζοντας μόνο στα θετικά, μπορεί να νιώθουμε άτυχοι σε σύγκριση με τους πρωταγωνιστές των ευχάριστων περιστατικών. Εστιάζοντας μόνο στα αρνητικά, μπορεί να αρχίσουμε να φοβόμαστε για τα πάντα. Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ευχάριστα και δυσάρεστα, έχουμε μια ισορροπημένη θεώρηση των πραγμάτων και μπορούμε να νιώθουμε αφενός τυχεροί που δεν μας συμβαίνουν χειρότερα, αφετέρου υποψήφιοι για όλα τα όμορφα που μας περιμένουν.

Εκτιμήστε: Χωρίς την κούραση, δεν υπάρχει ξεκούραση. Χωρίς το αίσθημα της πείνας, χάνει το νόημά της η ευχαρίστηση του φαγητού. Εκτιμήστε τις εναλλαγές της ζωής, αυτές είναι που δίνουν άλλωστε ενδιαφέρον.
Κάθε τέλεια ζωή είναι το τέλος της τέχνης: Αποδεχτείτε και εκτιμήστε και τις πλευρές της ζωής που σας φαίνονται αρνητικές. Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να εξελιχθούμε, να ωριμάσουμε, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου