* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

19 Οκτωβρίου 2014

Τα σημαντικότερα πράγματα για τον Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι σίγουρα ένας από τους πιο αξιοζήλευτους εκατομμυριούχους στον κόσμο. Ωστόσο κάνει δε γεννιέται επιτυχημένος και ακόμα κι αν φτάσει στην κορυφή, συνεχίζει να μαθαίνει.
Τις πολύτιμες συμβουλές του φίλου και μέντορα του Γουόρεν Μπάφετ, οι οποίες τον βοήθησαν να χτίσει αλλά και να διατηρήσει την «αυτοκρατορία» του, αποκαλύπτει ο Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας στο Business Insider
Να κοιτάζεις την «γενική εικόνα»
Όταν ο Γκέιτς συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Μπάφετ, το άμεσο ένστικτο του ήταν να επικεντρωθεί στην επιφάνεια της επιτυχίας του: συλλογή και επένδυση σε μετοχές. Αλλά ο Γκέιτς γρήγορα έμαθε ότι το κλειδί για την επιτυχία του Μπάφετ βρίσκεται πολύ πιο βαθιά, στην γενική εικόνα μιας επιχείρησης: «Έχει ένα ολόκληρο πλαίσιο για την επιχειρηματική σκέψη που είναι πολύ ισχυρό» είχε πει ο ίδιος ο Γκέιτς. Αντί να εστιάζει στις λεπτομέρειες της κάθε ημέρας, ο Μπάφετ κοιτάζει τη συνολική ανάπτυξη. «Μιλά για την αναζήτηση της εταιρείας – το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα – και αν αυτό συρρικνώνεται ή αυξάνεται» εξηγεί ο Γκέιτς. «Λέει ότι ο μέτοχος οφείλει να ενεργεί σαν να κατέχει το σύνολο των επιχειρήσεων, κοιτάζοντας το μελλοντικό κέρδος και να αποφασίσει αν αξίζει»
Να είστε ειλικρινείς με τους μετόχους.
Ο Μπάφετ στέλνει κάθε τόσο ένα e-mail στους μετόχους του, μια πρακτική που ενέπνευσε τον Γκέιτς να αρχίσει να κάνει το ίδιο. Ενώ οι επιστολές του Μπάφετ προσφέρουν επιχειρηματικές και επενδυτικές ιδέες, ο Γκέιτς πιστεύει ότι την ειλικρίνειά του είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει. «Είναι πρόθυμος να μιλήσει ειλικρινά και να επικρίνει πράγματα όπως δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών και παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων» εξηγεί ο Γκέιτς. «Δεν φοβάται να πάρει θέσεις, όπως τη στάση του για την αύξηση των φόρων για τους πλούσιους, που αντιβαίνουν στο συμφέρον του.»
Να εκτιμάς το χρόνο σου
«Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχετε, δεν μπορείτε να αγοράσετε περισσότερο χρόνο» μας θυμίζει ο Γκέιτς, σημειώνοντας ότι ο Μπάφετ το καταλαβαίνει αυτό καλύτερα από τον καθένα. Μάλιστα κάνει μια προσπάθεια να είναι στη διάθεση των στενότερων συνεργατών του και πάντα βρίσκει χρόνο για να απαντήσει προσωπικά τηλεφωνήματα από αυτούς. «Είναι πολύ γενναιόδωρος με το χρόνο του για τους ανθρώπους που εμπιστεύεται» εξηγεί ο Γκέιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου