* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

4 Νοεμβρίου 2014

900 κλασσικά παιχνίδια !!

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να έχουν πρόσβαση σε κλασσικά παιχνίδια από κονσόλες της εποχής, το νέο project του Internet Archive τους ενδιαφέρει άμεσα.
Το Internet Archive το γνωρίζουμε από τις παλαιότερες εκδόσεις ιστοσελίδων που διαθέτει στη βάση του, και με τη νέα κατηγορία που εγκαινιάζει με την ονομασία Console Living Room, επιθυμεί να διατηρήσει ζωντανά δημοφιλή videogames από κονσόλες όπως το Atari 2600 ή το Sega Genesis (Mega Drive) αλλά και arcade μηχανήματα.

Συνολικά η νέα κατηγορία διαθέτει μέχρι στιγμής περισσότερα από 900 παιχνίδια και αποτελεί μέρος του JSMESS project το οποίο στηρίζεται σε javascript με στόχο να υποστηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα του παρελθόντος. Η επιλογή της javascript σύμφωνα με τους δημιουργούς έχει γίνει προκειμένου «να μπορεί να προσαρτηθεί σε ιστοσελίδες η ιστορία των υπολογιστών και των τότε εμπειριών όπως γίνεται με ταινίες, έγγραφα και αρχεία ήχου».

Αν και δε λείπουν τα bugs κατά την αναπαραγωγή αρκετών παιχνιδιών ή η απουσία ήχου σε αρκετά από αυτά, εντούτοις η ομάδα του JSMESS έχει καταφέρει να κάνει το δημοφιλές MAME project να τρέξει μέσα από browser κάτι που σίγουρα είναι από μόνο του εντυπωσιακό. Ήδη τα πρώτα δείγματα δείχνουν άκρως ενθαρρυντικά, με το Internet Archive να ανακοινώνει ότι ο ρυθμός επισκέψεων στην ιστοσελίδα του έχει διπλασιαστεί. Στα παιχνίδια που μπορεί να βρει κάθε ενδιαφερόμενος περιλαμβάνεται φυσικά το Pacman, το Astro Invader, το Golden Axe κ.α
http://www.insomnia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου