* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

24 Νοεμβρίου 2014

Ανθολογία ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη σε γραφή Βraille

Στην έκδοση ανθολογίας ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη σε γραφή Βraille προχώρησε το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Η ανθολογία περιλαμβάνει δεκαέξι από τα πιο γνωστά ποιήματα του Καβάφη: «Όσο μπορείς», «Ιθάκη», «Περιμένοντας τους βαρβάρους», «Τείχη», «Μέρες του 1903», «Εις τα περίχωρα της Aντιοχείας», «Μύρης · Αλεξάνδρεια του 340 μ. Χ.», «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον», «Η διορία του Νέρωνος», «Η Σατραπεία», «Η πόλις», «Θερμοπύλες», «Τρώες», «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης», «Επέστρεφε», «Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.».

Όπως ανακοίνωσε το Αρχείο Καβάφη, «η ανθολογία είναι η πρώτη του είδους της και αποτελεί μια έκδοση αναφοράς, η οποία θα χαράξει το δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες. Η κίνηση αυτή έρχεται να αναπληρώσει σε μερικό βαθμό την έλλειψη βιβλίων ποίησης για μη βλέποντες».

Η διαδικασία παραγωγής της ανθολογίας Καβάφη παρουσιάζεται σε επεξηγηματικό βίντεο από το Αρχείο Καβάφη και το Ίδρυμα Ωνάση.

Τα αντίτυπα της ανθολογίας θα διατεθούν σε βλέποντες και μη βλέποντες από τη Στέγη και το ΚΕΑΤ προσκαλώντας όσους δεν γνωρίζουν αυτή την απτική γλώσσα να έρθουν σε επαφή μαζί της.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου