* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

10 Ιανουαρίου 2015

Πάνω από 2000 παιχνίδια MS-DOS στον browser σου

Πριν μερικούς μήνες είχαν ανέβει αρκετές εκατοντάδες –γύρω στα 900 – παλιά παιχνίδια arcade στο Internet Archive. Τώρα, πάνω από δύο χιλιάδες παιχνίδια MS-DOS (γύρω στα 2300) ανέβηκαν και είναι διαθέσιμα μέσω του browser που χρησιμοποιείτε.

Στους νέους gamers πιθανόν να φαίνονται απαρχαιωμένα, ιδιαίτερα απλοϊκά και ενδεχομένως βαρετά, αλλά όσοι ασχολούνται πολλά χρόνια με το gaming, μάλλον θα εκτιμήσουν την συγκεκριμένη κίνηση και ίσως και να αποφασίσουν να περάσουν μερικές ώρες μαζί τους για να θυμηθούν “τα παλιά”.
Στην λίστα των χιλιάδων παιχνιδιών που “ανέβηκαν” στο Internet Archive περιλαμβάνονται το πρωτότυπο Prince Of Persia, Oregon Trail, Metal gear, Wolfenstein 3D κ.ά.

Αναμφισβήτητα, στον τομέα των γραφικών τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά, αλλά ορισμένα από αυτά είναι κυριολεκτικά θησαυροί, που μπορούν να προσφέρουν μία αρκετά ωραία εμπειρία ενώ κάποια έχουν και αρκετά εθιστικό gameplay.

Όλα τα παιχνίδια MS-DOS είναι απολύτως δωρεάν και οι gamers μπορούν να τα κατεβάσουν για να τα απολαύσουν οπουδήποτε. Το μόνο που απαιτείται είναι ένας σύγχρονος browser.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου