* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

24 Ιανουαρίου 2015

30 Διαθέσιμη για κατέβασμα η νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 10




Νωρίτερα του αναμενομένου, η Microsoft κάνει δημόσια διαθέσιμη την επόμενη δοκιμαστική έκδοση των Windows 10, τα νέα χαρακτηριστικά της οποίας είδαμε στη προχθεσινή παρουσίαση της εταιρείας.
Όπως και με τις προηγούμενες δοκιμαστικές εκδόσεις, έτσι και μ'αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι μέλη του προγράμματος Windows Insider ώστε να μπορέσουν να την κατεβάσουν στον υπολογιστή τους, κάτι που γίνεται με μια απλή εγγραφή στην ειδική ιστοσελίδα.

Η build 9926 διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που είδαμε την Τετάρτη αν και όχι όλα, κάτι που αναμένεται να γίνει πραγματικότητα τους επόμενους μήνες με επόμενες δοκιμαστικές εκδόσεις. Τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στην Technical Preview των Windows 10 είναι τα εξής:

Νέο μενού έναρξης (start menu) το οποίο ενσωματώνει τη λειτουργία Continium για υβριδικούς υπολογιστές όπως το Surface Pro 3 και το Transformer T100. Με συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο, ο χρήστης έχει στη διάθεση του το κανονικό desktop των Windows όπως το είχε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια όμως μόλις αφαιρέσει το πληκτρολόγιο τότε περνάει σε λειτουργία tablet με ανανεωμένο μενού έναρξης και τις εφαρμογές/παράθυρα να εμφανίζονται σε πλήρες μέγεθος.

  • Η Cortana που τη γνωρίσαμε στα Windows Phone, έρχεται πλέον και στο desktop, με την παρουσία της να γίνεται αισθητή στο μενού έναρξης αφού έχει αντικαταστήσει τη λειτουργία της αναζήτησης. Ως ψηφιακή βοηθός, μπορεί να μας απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου που θα εκφωνήσουμε, οι οποίες όμως πρέπει να γίνουν στην αγγλική γλώσσα ή σε κάποια άλλη που υποστηρίζεται, χωρίς να περιλαμβάνονται σ'αυτές η Ελληνική.

Όπως και στα Windows Phone, μπορεί να εμφανίσει πληροφορίες που αφορούν τον καιρό, για τυχόν πτήση σας ή να κανονίσει κάποιο ημερολογιακό ραντεβού.

  • Ρυθμίσεις: Ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η ενιαία εμφάνιση των ρυθμίσεων είτε βρίσκεστε στη λειτουργία tablet ή στο desktop, γίνεται πραγματικότητα με κατηγοριοποίηση των ρυθμίσεων ως εικονίδια για εύκολη εύρεση τους.

  • Νέες εφαρμογές Φωτογραφιών και Χαρτών. Η εφαρμογή των φωτογραφιών συγχρονίζει τις φωτογραφίες που αποθηκεύετε στο OneDrive, αναλαμβάνοντας την κατηγοριοποίηση τους ανάλογα με το μέρος που έγιναν λήψη ή με τα πρόσωπα που συμμετέχουν σ'αυτές. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να τις επεξεργαστεί, ενσωματώνοντας διάφορα φίλτρα για καλύτερη εμφάνιση τους.
  • Action Center: Το σύστημα ειδοποιήσεων αντικαθιστά τη Charm bar, εμφανίζοντας ειδοποιήσεις, καθώς και γρήγορες ρυθμίσεις
  • Xbox App: Μια πρώτη έκδοση της εφαρμογής Xbox η οποία εμφανίζει πληροφορίες γύρω από τα παιχνίδια που παίζεται εσείς και οι φίλοι σας. Σε μελλοντική έκδοση και όχι σ' αυτή θα υποστηριχτεί η δυνατότητα να κάνετε streaming ένα παιχνίδι του Xbox One στο PC ή το tablet σας παίζοντας το εκεί, χωρίς να περιορίζεστε από το hardware. 
  • Windows Store Beta: Ανανεωμένο το Windows Store με σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό αν και σ' αυτή την έκδοση αρκετές λειτουργίες όπως αυτή των in-app αγορών είναι απενεργοποιημένη. Εφαρμογές που αγοράσετε στα Windows 8.1, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στα Windows 10 αλλά όχι το αντίστροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου