* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

5 Φεβρουαρίου 2015

Antonis WolfBack.. Italo Disco Euphoria !!!

Ο Αντώνης WolfBack γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1972 στην Αθήνα.Αποφοίτησε απο την Σιβιτανίδειο σχολή το 1990 και αμέσως την επόμενη χρονιά ακολούθησε την θητεία του στον στρατό την οποία και ολοκλήρωσε τον Φεβρουάριο του 1993. 
Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και ζει στην Αθήνα. 
Μεγαλώνοντας μαζί με τις δύο μεγαλύτερες αδερφές του πρόλαβε και έζησε την αίγλη της χρυσής δεκαετίας του '80 την νυχτερινή διασκέδαση στις γραφικές discoteque, την μόδα της εποχής και σύντομα έγινε λάτρης της μουσικής βιομηχανίας. 
Οι επιλογές στα είδη μουσικής (όσο αναφορά την ξένη μουσική) ήταν πολλές και ο Αντώνης αρεσκόταν σε μερικά απ' αυτά, όπως: ambient, pop, rock, new age, new age, disco και heavy metal. 
Η ιδιαίτερη προτίμηση του ήταν η italodisco, η new age και η ballad μουσική. Όσο αναφορά την ελληνική σκηνή, έμεινε σταθερός στα λαϊκά ακούσματα.

Η ενασχόληση του με την μουσική ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων, τον καιρό που αναζητούσε ένα χόμπυ για ενασχόληση. Ασχολήθηκε αρκετά με την ζωγραφική και την συγγραφή, αλλά την μουσική την έβρισκε αρκετά πιο δημιουργική και παραγωγική απ' όλες τις άλλες ενασχολήσεις.Ξεκίνησε το remixing την περίοδο 1986-89. Το εύνασμα γι' αυτή την προσπάθεια ήταν η απόκτηση αρκετών ηχογραφημένων κασετών που αγόραζε από κάθε discoteque επισκεπτόταν.


Εκατοντάδες samples και loops αποκόπηκαν από διάφορα hit της εποχής, μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία για κάποιον που αναγκάζεται να δουλέψει με ένα πικ-απ CNC, έναν ενισχυτή Luxxman και ένα cassette recorder Scott.
 Απ' αυτή την προσπάθεια βγήκαν αρκετά remix και boot-mix διαφόρων καλλιτεχνών, όπως οι Modern Talking, Tiffany, Milly Vanilly, Falco, Bananarama, Radiorama κ.α. Υπόγραφε τις δημιουργίες του με το ψευδώνυμο Tony Wolf Back και οι πρωτότυπες κασέτες σώνονται μέχρι και σήμερα.

Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90, ο Αντώνης άρχισε να συνθέτει την δική του μουσική με την βοήθεια ενός keyboard yamaha κι ενός tape recorder. Συγκεκριμένα επικεντρώθηκε σε ballad και new age κομμάτια και, μιας και αυτοδίδακτος, αρκέστηκε μόνο στο πειραματικό κομμάτι. Δημιουργήθηκαν αρκετά κομμάτια και διανεμήθηκαν μεταξύ γνωστών και φίλων. Ενδεικτικοί τίτλοι αυτών: “Έλα μαζί μου στα σύννεφα”, “Seranade”, “Αποχώρηση”, “Small Love Of Summer”, “Surge Of Passions”, ”0491 Summer” (του οποίου έγινε διασκευή το 2006), “Go Shoot Cupid” κ.α.

Η περίοδος 1996-2002 ήταν η εποχή της ψηφιακής μουσικής. Με την βοήθεια ενός Commodore Amiga 1200 (και έπειτα μιας Amiga 4000T) και ενός hardware sampler συνέχισε με νέες συνθέσεις με την βοήθεια ενός πληκτρολογίου, ενός ποντικιού κι ενός πικ-απ. Ηχογραφήθηκαν νέα samples και loops από βινύλιο και χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία νέων εξ' ολοκλήρου μουσικών κομματιών, αυτή την φορά πιο ρυθμικών, ακολουθώντας την μόδα της εποχής στην trance και house μουσική σκηνή. Μουσικά προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το Protracker και το OctaMed. Ενδεικτικοί τίτλοι: “Until the rain falls”. “TWB Medley”, DIYA remix” κ.α.

Την περίοδο 2003-2006 και με ένα PC ξεκίνησε πάλι τα remix και η όλη διαδικασία δεν θύμιζε ούτε στο ελάχιστο την δεκαετία του 80. Η συλλογή samples και loops γινόταν μεγαλύτερη, η αποκοπή τους από ψηφιακά μέσα γινόταν πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ποτέ και έτσι, με την βοήθεια δύο και μόνο προγραμμάτων (Sony Acid και Audition) μπορούσε να μορφοποιήσει, κολλήσει και τροποποιήσει τα δείγματα ήχου όπως ήθελε. Μερικά remix ήταν τα εξής: Diux - Comet (WolfBack's 2005 Remix), Fair Control - Symphony Of Love (WolfBack's 2007 Remix), G.J.Lunghi - Acapulco Nights (WolfBack's Remix 2004), Jennifer Munday - Invisible (WolfBack's Remix 2004), M=P.B. - Co-Operation (WolfBack's Promo Remix), Michael Cretu - Samurai (WolfBack's Japan Remix 2004), Roger Meno - What My Heart Wanna Say (WolfBack's 2005 Remix), Thai Break  - Flowers In The Rain (WolfBack's 2005 Remix)κ.α.

Τέλος, ήρθε η περίοδος 2006 εώς σήμερα. Η τεχνολογία είχε ανθίσει και βοήθησε αρκετά στην παραγωγή νέων κομματιών. Νέα προγράμματα και DAW's (Digital Audio Workstations) άνοιξαν έναν υπέροχο δρόμο στην δημιουργία ψηφιακών μουσικών κομματιών. Στήθηκε ένα μίνι οικιακό στούντιο, όσο πιο απλό  γινόταν, με ένα μικρόφωνο και δύο midi keyboards, μια καλή κάρτα ήχου, έναν δυνατό υπολογιστή και μερικά βασικά προγράμματα (Propellerhead Reason, Ableton Live / Sonar, Adobe Audition, Propellerhead Record) και ξεκίνησε η δουλειά. 

Ο βασικός στόχος ήταν ότι κάθε συγχορδία, κάθε μελωδία και κάθε λούπα να είναι φτιαγμένη από το μηδέν, χωρίς να βασιστεί σε έτοιμα προσχέδια. Virtual instruments, διάφορα patches και “πειραγμένα” percussion’s έκαναν μια χαρά την δουλειά τους.
 Όλα ξεκίνησαν με το “Urgent Symbiosis”, ένα trance κομμάτι που έμεινε καταχωρημένο σε κάποιον σκληρό δίσκο. Ακολούθησαν διάφορα είδη μουσικής, όπως το μη καταχωρημένο “Surge ofPassions” και το “Limitations”. Ballads και ambient κομμάτια, όπως τα “0491 Summer”, “Lonely Wolves”, “My strong desire” κ.α. 

Παρέμεινε πιστός στην μεγαλύτερη αγάπη του, την italodisco, με κομμάτια όπως τα “Terralizer”, “Panic Attack”, Euphoria”, “Lady Disaster”, “Glass”, “Tribute for Denise”, “Mantoux” και άλλα που ήδη βρίσκονται σε στάδια mastering.
Μετά το 2010, και έπειτα από μια συναυλία ενός απ'τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, του Jean Michel Jarre, αποφάσισε να “πατήσει” στα χνάρια του δημιουργόντας την σειρά new age “Aenaospace”.Βασικά, ετοιμάζει κομμάτια για 4 προσωπικές συλλογές:1. “Euphoria” (Italodisco)2. “Aenaospace” (New Age)3. “Imagician” (Ambient / Ballad)4. “Lumens” (Trance / Eurodance)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου