* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

30 Μαΐου 2015

Όλη τη τηλεόραση των 80's σε ένα λεπτό

Τότε που υπήρχαν μόνο δύο κανάλια η τηλεόραση ήταν στα καλύτερά της.. 
Πολύ παιχνίδι στις γειτονιές, θάλασσα μετρώντας τα μπάνια και τα .. παγωτά και γρήγορα σπίτι να δούμε την αγαπημένη μας εκπομπή... 

 Σαββατοκύριακα με Flash Gordon και Tarzan.


Αργότερα απολαύσαμε το μελιστάλαχτο Πλοίο της Αγάπης (έγχρωμο μεν, αλλά οι τηλεοράσεις ήταν ακόμα ασπρόμαυρες τότε).


Οι Άγγελοι του Τσάρλυ είναι τρεις, η Κέλλυ, η Σαμπρίνα και η Κρις.. 


Η πρώτη Βιονική Γυναίκα ήταν η Αμερικανίδα Lindsay Wagner. Η δεύτερη και πιο πρόσφατη είναι η αγγλίδα Michelle Ryan.


Μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχει αναβιώσει με μεγάλη επιτυχία είναι το αξέχαστο Διαστημόπλοιο Γκαλάκτικα  Αν θυμάμαι καλά, παιζόταν τις Κυριακές στις 6 μμ και ήταν η πρώτη σειρά που είδα έγχρωμη στη νεο αποκτηθήσα τηλεόραση οικογενειακών φίλων.


Αργότερα βλέπαμε και Quantum Leap, μια σειρά μισό-ιστορική, μισό-επιστημονικής φαντασίας.


Αλλά και από σαπουνόπερες δεν πήγαμε πίσω: στα τέλη της δεκαετίας του 70 κυριαρχεί το Dallas: πετρέλαια, δολοπλοκίες και η επίμαχη ερώτηση: Who shot J.R.?


Στα ίδια βήματα, αλλά με πολύ περισσότερο γκλάμουρ, πιο φουσκωτά χτενίσματα και μεγαλύτερες βάτες, ακολουθεί η θρυλική Δυναστεία.


Περάσαμε ατέλειωτες ώρες με τους Δούκες του Χάζαρντ και την ξαδέρφη τους την Νταίζη που η πτωχή δεν είχε να αγοράσει αρκετό ύφασμα για τα σορτσάκια της. Τους ηθοποιούς που έπαιζαν τους δύο Dukes (ειδικά τον John Schneider) οι πιο μικροί ίσως τους αναγνωρίζετε από το Smallville.


Fame! I'm gonna live for ever! Baby remember my name! Ό,τι και να πω είναι λίγο, γι' αυτό δεν θα πω τίποτα.


Την Άπω Ανατολή τη γνωρίσαμε με το Σογκούν. Τον πρωταγωνιστή της Richard Chamberlain τον είδαμε και στην δακρύβρεχτη μίνι-σειρά Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας.


Πάμε στη Χαβάη τ' όμορφο νησί, που 'ναι οι κοπέλες με τη μουσική! Είμαστε πίσω στις αρχές τις δεκαετίας του 70, τότε που ο επιθεωρητής McGarrett έκαιγε καρδιές.


Αργότερα παίζονται πάμπολα αστυνομικά και ντετεκτιβικά, όπως το Χαρτ και Χαρτ, δημιούργημα του πετυχημένου συγγραφέα Sidney Sheldon. Θυμάται κανείς πώς λέγαν το σκυλάκι;


Στη συνέχεια ήρθαν στις οθόνες μας αυτός (Bruce Willis), αυτή (Cybill Shepherd) και τα μυστήρια (και η τρελή που απαντούσε το τηλέφωνο με στιχομυθίες).


Μιας και πιάσαμε τους ντετέκτιβ και τους κυνηγούς του εγκλήματος, δεν μπορώ να μην μνημονεύσω τον Ιππότη της Ασφάλτου με τον θρυλικό Κιτ...


...τον ευρηματικό Μακ Γκάιβερ...


...το δίδυμο Hunter-McCall...


...και τον μουστακαλή Μάγκνουμ.


Άλλα αγαπημένα ήταν οι Cagney & Lacey...


...το Αστυνομικό Τμήμα της Hill Street...


...oι Chips...


...και φυσικά το κορυφαίο Miami Vice που το παρακολουθούσα ανελλιπώς κι ας παιζόταν αργά το βράδυ. Για όσους έχουν δει την πρόσφατη ομώνυμη ταινία, ένα έχω να πω μόνο: καμία σχέση!


Όμως δεν βλέπαμε μόνο αστυνομικά. Γελούσαμε με κωμωδίες όπως το Bill Cosby Show, τα Χρυσά Κορίτσια, το Μ.Α.S.H. και το Παντρεμένοι Με Παιδιά 




Χαζεύαμε επίσης την Pamela Anderson στο Baywatch (γκουχ γκουχ)...


...και προβληματιζόμασταν με το L.A. Law  


Προς τα τέλη της δεκαετίας του 80 έκανε την εμφάνισή της η σειρά Τόλμη και Γοητεία που γνώρισε απίστευτη επιτυχία. Προβαλόταν κάθε μεσημέρι και με το που ξεκινούσε το επεισόδιο άδειαζαν οι δρόμοι. Άλλες σειρές της εποχής, που όμως δεν γνώρισαν την ίδια επιτυχία ήταν τα Ατίθασα Νιάτα (The Young And The Restless επί το αγγλικότερο) και η Σάντα Μπάρμπαρα.


Tην ίδια περίπου εποχή μπήκαν στις οθόνες μας οι Βόρειοι και οι Νότιοι, ή αλλιώς η σειρά με την οποία έγινε γνωστός ο Patrick Swayze πριν το Dirty Dancing και πολύ πριν το Ghost.


Και για να μη νομίζετε ότι βλέπαμε μόνο αμερικανιές, σας θυμίζω τον αμίμητο Μπένυ Χιλ!


Παρακολουθούσαμε βεβαίως και την ιστορία με την Πεντάμορφη και το Τέρας, που στη νέα της εκδοχή α λα Disney συνεχίζει να κρατά συντροφιά στα μικρά παιδιά.


Και τέλος, Falcon Crest, μια άλλη πετυχημένη σειρά που παίχτηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80. 


Η απορία της Τρίτης: με τόσες σειρές που βλέπαμε, πότε προλαβαίναμε να διαβάσουμε, να παίξουμε, να φάμε;



Πηγή/Ευχαριστούμε το :  http://rednights.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου