* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

3 Ιουλίου 2015

Κινηθείτε με κάθε ευκαιρία. Η καθιστική ζωή συντελεί στην εκδήλωση άγχους.

Η καθιστική ζωή συντελεί στην εκδήλωση άγχους
Νέα Υόρκη
Σε αυξημένα επίπεδα άγχους συντελεί η καθιστική ζωή, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMC Public Health.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου «Deakin», με επικεφαλής τη Δρ Μέγκαν Τέιχεν, διαπίστωσαν ότι όσοι άνθρωποι περνάνε πάρα πολύ χρόνο καθισμένοι (μπροστά από την τηλεόραση, τον υπολογιστή, το τιμόνι του αυτοκινήτου κ.α.), κινδυνεύουν να εμφανίσουν αυξημένο άγχος.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν εννέα ήδη δημοσιευμένες μελέτες που συσχέτιζαν την καθιστική συμπεριφορά με το επίπεδο άγχους σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους.

Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα είναι ότι η καθιστική ζωή δεν αυξάνει τον κίνδυνο μόνο για σωματικά προβλήματα (παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, διαβήτη, οστεοπόρωση κ.α.), αλλά επίσης για ψυχικά.

Δεν είναι σαφές, σύμφωνα με τους ερευνητές, πώς και γιατί η καθιστική ζωή σχετίζεται με το άγχος. Μεταξύ των πιθανών αιτίων είναι ότι η καθιστική ζωή μεταξύ άλλων επιδρά αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου, επιδεινώνει τον μεταβολισμό, εντείνει την κοινωνική απομόνωση, παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση άγχους.

Το άγχος πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους, παγκοσμίως. Στις ανεπτυγμένες χώρες, κάθε χρόνο περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους υποφέρει από κάποια αγχώδη διαταραχή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ταχυκαρδία, δυσκολία αναπνοής, πονοκεφάλους, στομαχόπονους, μυική ένταση, εφίδρωση, τάση λιποθυμίας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου