* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

13 Σεπτεμβρίου 2015

Η Canon ανακοίνωσε έναν αισθητήρα 250 Megapixels!

Δημοσιευμένη ΕικόναΗ Canon ανακοίνωσε την κατασκευή ενός αισθητήρα 250 Megapixels που θα μπορούσε άνετα να χωρέσει σε μία καταναλωτική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR.
Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, με τον νέο αισθητήρα APS-H CMOS “θα μπορούσε κάποιος να ξεχωρίσει τα γράμματα στην πλευρά ενός αεροπλάνου που πετάει σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από το σημείο της φωτογράφησης”.

Ο νέος ωστόσο αισθητήρας της Canon δεν είναι μόνο ο πιο “πυκνός”, είναι και πολύ γρήγορος με readout speed περίπου 1,25 δισεκατομμύρια pixels ανά δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τραβάει τις υπερ-υψηλής ανάλυσης εικόνες (19580 x 12600 pixels) με πέντε καρέ το δευτερόλεπτο. Θα περίμενε κανείς να είναι ένα θηριώδες chip, ωστόσο στην πραγματικότητα ο νέος APS-H CMOS αισθητήρας της εταιρείας έχει διαστάσεις 29,2 x 20,2 χιλιοστά και είναι ελάχιστα μεγαλύτερος από τις μονάδες APS-C που βρίσκουμε σε καταναλωτικά μοντέλα DSLR των Nikon και Canon, αλλά και σημαντικά μικρότερους από τους αντίστοιχους “Full Frame” (35mm-equivalent) αισθητήρες που βρίσκονται στις κάμερες που χρησιμοποιούν απαιτητικοί χρήστες και επαγγελματίες.

Αν και είναι δύσκολο, τουλάχιστον σήμερα, να φανταστούμε ένα κόσμο που όλοι κυκλοφορούμε με κάμερες ή κινητά που διαθέτουν αισθητήρες 250 Megapixels, ενδεχομένως και να μην απέχουμε και πολύ από αυτή την μέρα αν κρίνουμε από την ιστορία της Canon. Το 2007, η εταιρεία ανακοίνωσε έναν ανήκουστο για την εποχή πρωτότυπο αισθητήρα 50 Megapixels, και το 2010 έφτασε τα 120 Megapixels. Φέτος, οκτώ χρόνια μετά, η Canon ανακοίνωσε τα πρώτα μοντέλα DSLR με αισθητήρα 50 Megapixels, τα 5Ds και 5Ds R. Οπότε, τα λέμε σε οκτώ χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου