* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

26 Οκτωβρίου 2015

5 μαγευτικά φθινοπωρινά μέρη στην Ελλάδα

5 μαγευτικά μέρη στην Ελλάδα, ιδανικά για φθινοπωρινές (και όχι μόνο) αποδράσεις!
Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν είστε, σε όποιο μέρος της χώρας και αν μένετε, υπάρχουν τόσα πολλά και όμορφα τοπία που μπορείτε να επισκεφθείτε, που έστω και για λίγες ώρες -αν όχι μέρες- θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω!
Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε 5 πανέμορφα μέρη που αξίζει πραγματικά τον κόπο να τα επισκεφτείτε.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι πόλη της Πελοποννήσου και πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828-1833. Επομένως, καταλαβαίνετε ότι είναι το ιδανικό μέρος για να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Πλακόστρωτα δρομάκια, νεοκλασικά κτίρια, το Μπούρτζι, το Παλαμήδι, η Ακροναυπλιά ακόμα και η ανέγγιχτη από το χρόνο Πλατεία Συντάγματος, σας προκαλούν να τα εξερευνήσετε, να τα σεργιανίσετε και τελικά να ερωτευτείτε αυτό το μέρος! Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί ένα σύνολο εικόνων που γοητεύει τους επισκέπτες που μπορούν να το επισκεφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  

Μάνη

Και μιας και είμαστε στη Πελοπόννησο, πρέπει να αναφερθούμε οπωσδήποτε στη Μάνη. Είναι η ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου που καλύπτει τη χερσόνησο του Ταϋγέτου, και συνήθως την αποκαλούν Έξω Μάνη. Τοπίο σκληρό αλλά έχει μια άγρια ομορφιά που γοητεύει από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη. Όταν κάποιος επισκεφτεί τη Μάνη, αυτό που έχει να θυμάται είναι οι πέτρινοι πύργοι, τα βυζαντινής εποχής εκκλησάκια, οι μοναδικής σε ομορφιά αρχιτεκτονικής οικισμοί. Από τη μια πλευρά υπάρχει αυτό το άγριο ορεινό τοπίο και από την άλλη μια γοητευτική πλευρά της θάλασσας με τα βράχια. Εικόνα που δύσκολα σβήνεται από το μυαλό!

Πήλιο

Το Πήλιο είναι βουνό κοντά στη πόλη του Βόλου στο νομό Μαγνησίας. Αυτό που χαρακτηρίζει το πανέμορφο Πήλιο είναι τα πολυάριθμα χωριά του (40 στον αριθμό παρακαλώ) καθώς επίσης και η πυκνή βλάστηση. Πλακόστρωτα δρομάκια, αρχοντικά σπίτια, όμορφης αρχιτεκτονικής εκκλησάκια, είναι εικόνες που συναντάς σε όποιο χωριό και να πας. Όποια εποχή και να πάτε στο Πήλιο και σε όποιο χωριό και να καταλήξετε το σίγουρο είναι πως θα απολαύσετε μοναδικές και πάνω απ’ όλα ξεκούραστες διακοπές!

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας. Αυτό που βλέπει κανείς στο Καρπενήσι είναι τη φύση να οργιάζει! Πλούσια σε βλάστηση βουνά, παραδοσιακή αρχιτεκτονική στους περισσότερους οικισμούς και σε χωριά, καθώς επίσης και πλήθος από δραστηριότητες, το Καρπενήσι είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο. 

Γιάννενα

Τα Γιάννενα είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου. Μια από τις μεγαλύτερες και γραφικότερες πόλεις τις Ελλάδας, η οποία αναπτύσσεται γύρω από την λίμνη Παμβώτιδα. Χαρακτηριστικό της πόλης, εκτός από την λίμνη που αποτελεί φυσικό θησαυρό, είναι το ιστορικό κέντρο της. Τα τείχη βυζαντινής αρχιτεκτονικής γύρω από την Καστροπολιτεία της, όπως το λένε και αλλιώς το «Φρούριο», κάνουν τον επισκέπτη να νιώθει σαν να είναι σε μια άλλη εποχή. Επίσης, κάτι άλλο που σίγουρα θα θαυμάσετε στα Γιάννενα και θα μπείτε και στον πειρασμό να αγοράσετε είναι η μεγάλη ποικιλία σε αντικείμενα φτιαγμένα από ασήμι. 
Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την όποια ευκαιρία μπορεί να έχετε και τολμήστε να επισκεφθείτε ένα από αυτά τα υπέροχα μέρη! Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα μας έχει τόσες πολλές επιλογές που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί και να απολαύσει λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης.
Καλό σας ταξίδι!
Επιμέλεια κειμένου: Έφη Μαυρομμάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου