* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

16 Οκτωβρίου 2015

Pac-Man: Το παιχνίδι θρύλος έγινε 36 ετών!

Ήταν πίσω στο 1979 που το Pac-Man έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία. Το πνευματικό παιδί του Toru Iwatani, σχεδιαστή της ιαπωνικής εταιρείας λογισμικού Namco, είναι ένα μοντέλο της πολύπλοκης απλότητας. Είναι το παιχνίδι που μετέτρεψε τα videogames σε φαινόμενο.


Και μπορεί στη μαμά πατρίδα του, όπου αρχικά πωλούνταν με το όνομα Puck-Man, να υπήρξε αρχικά χλιαρή ανταπόκριση από το κοινό, γνώρισε όμως απίστευτη δόξα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εκεί βαφτίστηκε Pac-Man επειδή μπορούσε να εύκολα να μετατραπεί σε υβριστικό με την αντικατάσταση του γράμματος P σε F.

Δεν άργησε να αφήσει πίσω του κάθε arcade game, ενώ το πρωτότυπο επισκίαζε και τις μεταγενέστερες εκδόσεις του με την ίδια άνεση που έτρωγε και τις τελίτσες στον λαβύρινθο.

Τον Ιούνιο του 2007 ο Toru Iwatani ανακοίνωσε την απόσυρση του Pac-Man έπειτα από 30 χρόνια στη βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση.

To νέο παιχνίδι Pac Man Championship Edition, που σχεδιάστηκε ειδικά για την τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Pac Man Xbox 360, έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και έδωσε μια ανάσα ανανέωσης σε ένα από τα πιο κλασικά videogames.

PHOTO HISTORY (Κατεβάστε την αφίσα στον υπολογιστή σας)



Πηγη: Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου