* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

23 Οκτωβρίου 2015

YouTube Red με χρέωση $9.99 χωρίς διαφημίσεις και με τοπική αποθήκευση βίντεο


YouTube Red με χρέωση $9.99 για ένα YouTube χωρίς διαφημίσεις και με τοπική αποθήκευση βίντεο


Η φημολογία όχι για το αν, αλλά για το πότε τελικά θα παρουσιάσει το YouTube τη δική του συνδρομητική υπηρεσία, φτάνει σήμερα στο τέλος της, με την ανακοίνωση του YouTube Red.
Το YouTube Red φέρνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που μπορεί να περιμένει κάποιος από μια συνδρομητική υπηρεσία της μεγαλύτερης ιστοσελίδας αποθήκευσης, αναζήτησης και αναπαραγωγής βίντεο, που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια ως ο απόλυτος προορισμός για δημιουργούς web εκπομπών. Από τις 28 Οκτωβρίου όταν και θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί με αντίτιμο $10 μηνιαίως, να ενεργοποιήσει την εγγραφή του, η οποία θα του προσφέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε όποια πλατφόρμα και να χρησιμοποιεί και στην οποία υπάρχει επίσημη εφαρμογή.

Το πρώτο δεν είναι άλλο από την απουσία εμφάνισης διαφημίσεων κατά την αναπαραγωγή ενός βίντεο, είτε αυτό το βλέπετε στον υπολογιστή σας είτε στο smartphone σας. Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι η δυνατότητα αποθήκευσης όσων βίντεο επιθυμεί ο χρήστης στον υπολογιστή ή στη συσκευή του, για αναπαραγωγή τους όποτε επιθυμεί χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο Internet.

Αν σκέφτεστε ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα μπορεί να χαρακτηριστεί ως το "Spotify του Video" όπου αντί για μουσικά κομμάτια, ο χρήστης αποθηκεύει βιντεοκλίπ, έχετε απόλυτο δίκιο και μάλιστα η Google σκέφτεται το ίδιο, φέρνοντας τις ίδιες δυνατότητες και στην υπηρεσία Youtube Music Key, η οποία μετονομάζεται σε YouTube Music. Μέσω του YouTube Music, η Google φιλοδοξεί να κάνει πιο εύκολη την εύρεση μουσικής που να σας αρέσει μέσα από μια τεράστια συλλογή κομματιών, βασιζόμενο στους αγαπημένους σας καλλιτέχνες και κομμάτια.


Επιπλέον η εφαρμογή του YouTube για smartphones και tablets, θα δίνει την ευκαιρία να ακούμε στο background τον ήχο από το βίντεο, κάνονας παράλληλα άλλες εργασίες στην αγαπημένη μας φορητή συσκευή, ένα χαρακτηριστικό που πάντα ζητούσαν οι χρήστες της υπηρεσίας.

Ίσως πιο σημαντική μπορεί να θεωρηθεί η δεύτερη φάση του εγχειρήματος του YouTube Red το οποίο θα δούμε στις αρχές του επόμενου έτους, και το οποίο απευθύνεται στους δημιουργούς βίντεο οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κανάλια στα οποία η πρόσβαση θα γίνεται με την καταβολή κάποιου χρηματικού αντιτίμου.

Στην ανακοίνωση του το YouTube ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά την πολιτική του για τη δωρεάν αναπαραγωγή βίντεο, απλά με την εμφάνιση διαφημίσεων, τονίζοντας όμως ότι με το YouTube Red, δίνεται η ευκαιρία σε όλους να υποστηρίξουν τις προσπάθειες όσων δημιουργούν βίντεο που ενδιαφέρουν τον καθένα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου