* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

8 Δεκεμβρίου 2015

Το Facebook ενσωματώνει λειτουργία live video streaming


Το Facebook ενσωματώνει λειτουργία live video streaming

Πριν από τέσσερις μήνες, το Facebook έδωσε τη δυνατότητα live video streaming σε διάσημους χρήστες της υπηρεσίας και τώρα, ξεκινάει να κάνει διαθέσιμη τη συγκεκριμένη δυνατότητα και στους υπόλοιπους χρήστες της εφαρμογής.

Αρχικά δοκιμαστικά, προστίθεται η επιλογή live video που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει live streaming. Όπως συμβαίνει με αντίστοιχες εφαρμογές, το Facebook προβάλλει τον αριθμό των ατόμων που παρακολουθούν, τα ονόματα των φίλων που παρακολουθούν, καθώς και τα σχόλια που γράφονται σε πραγματικό χρόνο.

Μετά τη λήξη του streaming, το βίντεο αποθηκεύεται στο χρονολόγιο και παραμένει εκεί, εκτός εάν ο χρήστης αποφασίσει να το σβήσει. Πρόκειται για μια κίνηση που φανερώνει την επιθυμία του Facebook να ενσωματώσει περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο, το οποίο προκαλεί δημόσιες συζητήσεις σε εφαρμογές όπως το Twitter.

Κατά την εκκίνηση του streaming, το Facebook θα στέλνει ειδοποίηση μόνο σε άτομα τα οποία έχουν κατηγοριοποιηθεί ως στενοί φίλοι, μέσω αλγορίθμου. Ωστόσο, θα υπάρχει η επιλογή subscribe η οποία, εφόσον επιλεγεί, στέλνει ειδοποιήσεις για μελλοντικά broadcasts, ακόμη και αν το άτομο που την επέλεξε δεν ανήκει στους στενούς φίλους.

Σύμφωνα με την Julie Zhou, διευθύντρια σχεδιασμού προϊόντος στο Facebook, οι άνθρωποι επιθυμούν τη συγκεκριμένη λειτουργία για διαφορετικούς λόγους σε σχέση με τα διάσημα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, επιθυμούν να μοιράζονται ευχάριστες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα όπως, λόγου χάρη, τα γενέθλια του παιδιού τους.

Επιπλέον, η αναβάθμιση προσφέρει και νέους τρόπους διαμοιρασμού κολάζ φωτογραφιών. Για την ακρίβεια, η εφαρμογή για iOS επιτρέπει τη δημιουργία κολάζ που ενσωματώνουν φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης, όταν ο χρήστης κοινοποιεί μια φωτογραφία μέσω της εφαρμογής, βλέπει τις πρόσφατες φωτογραφίες του οργανωμένες με βάση τον χρόνο και την τοποθεσία λήψης.

Η υποστήριξη της λειτουργίας για Android έρχεται το επόμενο έτος, βέβαια, σύμφωνα με το Facebook, τα κολάζ μπορούν να προβληθούν σε κάθε συσκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου