* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

30 Δεκεμβρίου 2015

Swatch Bellamy . Ελβετικό ρολόι - πορτοφόλι Visa από την Swatch το 2016

Ελβετικό ρολόι - πορτοφόλι Visa από την Swatch το 2016
Το Swatch Bellamy θα κυκλοφορήσει το 2016 -εξωτερικά θυμίζει Swatch, στο εσωτερικό του όμως κρύβει ένα τσιπ NFC που θα εξυπηρετήσει τις ανέπαφες πληρωμές, χωρίς να βγάλει ο χρήστης την πιστωτική κάρτα ή το πορτοφόλι του, αλλά περνώντας τον καρπό του από το τερματικό αποδοχής καρτών από απόσταση 10 εκατοστών.  


O ελβετός ωρολογοποιός θα διαθέσει το 2016 στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Βραζιλία το Swatch Bellamy, ένα ρολόι με το οποίο θα μπορεί κανείς να πληρώνει, αξιοποιώντας την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών της Visa.
H συνεργασία του ομίλου Swatch με την Visa Inc. αλλά και την Visa Europe ανακοινώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, ενάμισι μήνα μετά από μια ανάλογη συμφωνία για ανέπαφες πληρωμές στην Κίνα με την κρατική UnionPay.

To Swatch Bellamy θα είναι το πρώτο ρολόι «πληρωμής με τον καρπό», όπως το περιγράφει ο κατασκευαστής του, και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως, όπου υπάρχουν τερματικά πληρωμών με κάρτες Visa μέσω NFC.
  • H Swatch βάπτισε το τηλέφωνο-πορτοφόλι Swatch Bellamy εμπνευσμένη από μια νουβέλα που έγραψε το 1888 ο αμερικανός συγγραφές Έντουαρτ Μπέλαμι. Σε αυτό, ο Μπέλαμι περιγράφει μια ουτοπία όπου τα μετρητά έχουν αντικατασταθεί από τις κάρτες, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο που έγραψε για αυτές τις κάρτες, σαράντα χρόνια πριν από οποιονδήποτε άλλο. Επιπλέον, επιχειρηματολογεί η εταιρεία, "bel ami" σημαίνει «καλός φίλος» στα γαλλικά και το Swatch Bellamy φιλοδοξεί να γίνει ένας καλός φίλος όποιου το φοράει.

  • Η Visa Europe έχει επενδύσει στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου ήδη από το 2011. Με τη βούλα της Visa, μπορείτε να πληρώσετε και με το smartphone σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου