* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

7 Οκτωβρίου 2016

“Να ξέρεις ότι πριν να φύγω, έκανα τα πάντα να μείνω". Όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο !!

Πλήθος συλλογικοτήτων από το Ρέθυμνο αλλά και τις άλλες πόλεις της Κρήτης απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Ρέθυμνο το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο.
Στην ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονιστικού αναφέρεται:
“Να ξέρεις ότι πριν να φύγω, έκανα τα πάντα να μείνω
(σύνθημα σε τοίχο στη Συρία)
Η επεκτατική πολιτική του κεφαλαίου και των κρατών μάς έχει φέρει για άλλη μια φορά αντιμέτωπους/ες/α με τον μεγαλύτερο εκτοπισμό ψυχών και χιλιάδες θανάτους στη Μεσόγειο μετά τον Β΄ΠΠ. Συμφέροντα κράτους και αφεντικών φροντίζουν να υποτιμήσουν τη ζωή, άρα και την εργασία, μεταναστ(ρι)ών, προσφύγων και ντόπιων, τροφοδοτώντας τις κρητικές Μανωλάδες, με αρωγούς φασιστικά τάγματα εφόδου. Το πολεμικό ορμητήριο της Βάσης της Σούδας (ΝΑΤΟ) συμβάλλει στους πόλεμους στη Μέση Ανατολή που δημιουργεί τους πρόσφυγες.
Την Τετάρτη 28/9 έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου η αντιφασιστική συγκέντρωση που καλέστηκε υπερασπιζόταν την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ρέθυμνο και απαντούσε σε φασιστικό-ρατσιστικό κάλεσμα ενάντια στους πρόσφυγες. Με τρόπο πρωτοφανή για τα δεδομένα του Ρεθύμνου οι δυνάμεις καταστολής (τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ) χτύπησαν με μένος και δακρυγόνα την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το 2ο Δημοτικό, εν ώρα λειτουργίας του, τραυματίζοντας βάναυσα μια διαδηλώτρια. Παράλληλα, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ και υπερασπίζονταν τη συγκέντρωση των φασιστών, στην οποία συμμετείχαν γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής, του ΣΑΟΡ και των Ελλήνων Συνέλευσις. Ακόμη πιο πρωτοφανείς ήταν οι επιδρομές ανενόχλητων ροπαλοφόρων φασιστών που ακολούθησαν, με ξυλοδαρμούς και τρομοκράτηση περαστικών στην πόλη, την Τετάρτη όπως και τις επόμενες μέρες, με τη σιγουριά της ανοχής/κάλυψης των δυνάμεων καταστολής.
Παρόμοια γεγονότα δεν θα ανεχτούμε στους δρόμους του Ρεθύμνου ούτε και πουθενά αλλού. Ντροπή και αίσχος σε όσους και όσες αφήνουν με την ανοχή τους να δρουν δημόσια απόγονοι του Χίτλερ.
Καλούμε σε παγκρήτια αντιφασιστική και αντικατασταλτική διαδήλωση για να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού.
«Τη Βιάννο και τ’ Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί
φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί».
Με δική τους αφίσα καλούν τα παρακάτω σωματεία, σύλλογοι και συνεταιριστικά εγχειρήματα από το ΡΕΘΥΜΝΟ: Δίκτυο Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες, Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΕΛΜΕ, Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, ΚΟΙΝΣΕΠ εκδόσεις «Παράξενες Μέρες», Περιβαλλοντικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεταιρισμός «Κιβώτιο», συνεταιρισμός «Τζεπέτο», συνεταιριστικό οβελιστήριο «Συντροφή», Συντονιστικό Ρεθύμνου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των ΒΑΠΕ• από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», Σύλλογος Ερευνητών/τριών Εργαζομένων στην Έρευνα, Σύλλογος Φοιτητών Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης• από τα ΧΑΝΙΑ: ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με ξεχωριστή αφίσα καλούν οι παρακάτω συλλογικότητες και οργανώσεις από το ΡΕΘΥΜΝΟ: Αντιφασιστικός Συντονισμός, ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (ΑΔΡΕ), Αυτόνομα Σχήματα Πανεπιστημίου Κρήτης, ΚΕΕΡΦΑ, κινηματικό ραδιόφωνο «Ράδιο Ψαλίδι», Λίβας ΑΣΡ, Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών/τριών, Πρωτοβουλία Έμπρακτης Αλληλεγγύης στους Μετανάστες, Συνέλευση Αλληλεγγύης στις Μετανάστριες, Συντονιστικό LGBTQI+ Pride Κρήτης, αντισεξιστική-αντιομοφοβική ομάδα Φύλο και Φτερό• από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ομάδα φύλου και σεξουαλικότητας ConQueer, Αναρχική Συλλογικότητα ΟΚΤΑΝΑ-μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας, συλλογικότητα Sine Dominis, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες, Στοά 60, Τηγανίτης ΑΣΗ, Χώρος DA• από τα ΧΑΝΙΑ: δημοτικό σχήμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών• από τη ΣΗΤΕΙΑ: αναρχικοί-αντιφασίστ(ρι)ες.

ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ
«Εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί, πιστοί στο λειτούργημά μας και στον όρκο του Ιπποκράτη είμαστε κάθετα απέναντι σε κάθε μορφής ρατσισμό.
Εμείς οι νοσοκομειακοί που ζήσαμε στα νησιά μας την απόγνωση του ξεριζωμένου και αναβαπτισθήκαμε στην ανθρωπιά μέσα από το χαμόγελο του προσφυγόπουλου.
Εμείς, ο λαός με τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες σ’ όλη την υφήλιο και τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες στις θάλασσες μας τα τελευταία χρόνια
Εμείς, οι πολίτες που απαιτούμε ν’ ανοίξουν τα σύνορά τους εκείνοι που σπέρνουν πολέμους για να απομυζούν τους λαούς δημιουργώντας στρατιές προσφύγων
Εμείς, που στα χρόνια της μεγάλης δοκιμασίας του λαού μας, απλώσαμε το δίκτυο αλληλεγγύης για κάθε αποκλεισμένο από το σύστημα υγείας
Εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου που έχουμε ένα ακατάλυτο δεσμό με τη φιλοξενία, με τη γη μας και τις ζωντανές μας παραδόσεις
Εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου που πρωταγωνίστησε στην Εθνική Αντίσταση μετρώντας ολοκαυτώματα και μπήκαμε μπροστάρηδες στους μεγάλους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μετρώντας μάρτυρες
Εμείς οι κάτοικοι αυτού του τόπου που έδωσε μάχες για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, του πολέμου και της προσφυγιάς
Εμείς οι γονείς που αγανακτούμε βλέποντας τις συμμορίες των νεοναζί να τρομοκρατούν τα παιδιά μας στα σχολεία και τους δρόμους της πόλης
Εμείς οι κάτοικοι του Ρεθύμνου που είδαμε τα χημικά να πέφτουν δίπλα στην αυλή του σχολείου και τους μπράβους της νύχτας, που αυτοαποκαλούνται "πατριώτες", να επελαύνουν μαινόμενοι εναντίον μας με την προστασία της αστυνομίας
Εμείς οι περήφανοι κάτοικοι της Κρήτης που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας το πνεύμα της λευτεριάς, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς
«ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ, ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Kάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου απευθύνει στους ρεθυμνιώτες και η Λαϊκή Ενότητα Ρεθύμνου. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Τα όσα έγιναν την Τετάρτη μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης μας, αποτελούν μαύρο στίγμα για τον τόπο μας που μπολιάστηκε με τους πρόσφυγες του ’22, και που γνώρισε το κάψιμο των χωριών του την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Όπως επίσης αποτελεί απαράδεκτο γεγονός η βαρβαρότητα της χρήσης χημικών στο κέντρο της πόλης στο περιβάλλον του 2ου Δ. Σ. σε ώρα αιχμής. Καλούμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου στην παγκρήτια αντιφασιστική και αντικατασταλτική το διαδήλωση ΣΑΒΒΑΤΟ 12 – 10 – 2016 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, για να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε:
- Να σταματήσουν οι πόλεμοι που γεννούν τους πρόσφυγες.
- Να καταργηθεί το «Δουβλίνο 2» που εγκλωβίζει τους ανθρώπους αυτούς στη χώρα μας.
- Να μην οργανωθούν γκέτο για κανένα συνάνθρωπό μας.
- Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φασιστοειδείς ροπαλοφόρες συμμορίες που τελευταία έκαναν την εμφάνισή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου