* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

14 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ABBA επιστρέφουν στη σκηνή



Οι ΑΒΒΑ θα επιστρέψουν στη σκηνή μαζί το 2019, αλλά σε ψηφιακή μορφή, όπως ανακοίνωσε ο Μπένι Άντερσον μέλος του θρυλικού σουηδικού συγκροτήματος της ποπ/ντίσκο μουσικής.

Οι νικητές του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision διαλύθηκαν το 1982 και δεν ενώθηκαν ποτέ ξανά, παρά τις εκκλήσεις από τις λεγεώνες των θαυμαστών τους σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, ο Άντερσον ανακοίνωσε ότι ετοιμάζουν μία περιοδεία εικονικής πραγματικότητας δίνοντας ελπίδες στους λάτρεις της μουσικής τους.

«Βλέπουμε ο ένας τον άλλο κάπου - κάπου, κάναμε μερικά διαφορετικά πράγματα και τώρα έχουμε ένα project μπροστά μας» είπε στη σουηδική εφημερίδα Expressen.

Στο σόου θα χρησιμοποιηθεί παρόμοια τεχνολογία με αυτή που «επιστρατεύθηκε» κατά την εμφάνιση ολογράμματος του Αμερικανού ράπερ, Τουπάκ στο Φεστιβάλ Coachella το 2012, με εικονικές αναπαραστάσεις κάθε μέλους μαζί με μια ζωντανή μπάντα.

«Θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Χρειάζεται χρόνος για να ψηφιοποιηθεί ένα πρόσωπο» ανέφερε ο Άντερσον, σύμφωνα με το NME.

«Είναι πολύ διασκεδαστικό, είναι τόσο προηγμένη τεχνολογία. Θα είναι ενδιαφέρον» τόνισε.

Η συναρπαστική εξέλιξη για τους θαυμαστές των ABBA έρχεται μετά από προηγούμενη ανακοίνωση ότι μια έκθεση αφιερωμένη στο τετραμελές συγκρότημα θα εγκαινιαστεί στο Λονδίνο αργότερα φέτος.

Η έκθεση φέρει εύστοχα τον τίτλο «ABBA: Super Troupers» από τη μεγάλη επιτυχία τους «Super Trouper» του 1980 και θα δώσει στους θαυμαστές την ευκαιρία να δουν αντικείμενα από τα ιδιωτικά αρχεία του συγκροτήματος για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επισκέπτες τής έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται σε διαφορετικούς χώρους που αντιπροσωπεύουν ένα καίριο κομμάτι της ιστορίας των ABBA – όπως το δωμάτιο του Brighton Grand Hotel, όπου έμειναν κατά τη διάρκεια του θριάμβου τους στη Eurovision το 1974.

Ένας άλλος χώρος θα είναι διαμορφωμένος στο στούντιο ηχογράφησης του συγκροτήματος Polar, στη Στοκχόλμη και θα μπορούν οι επισκέπτες να δουν τα αυθεντικά μουσικά όργανα και τους χειρόγραφους στίχους των ABBA.

Περιγράφοντας την έκθεση, ο τραγουδιστής των ABBA, Μπιορν Ουλβέους δήλωσε: «Εφόσον τα τραγούδια μας που γράφτηκαν τη δεκαετία του '70 εξακολουθούν να ακούγονται και σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η έκθεση στο Southbank Center τα τοποθετεί στο χρονικό πλαίσιο, στο οποίο δημιουργήθηκαν. Ηχογραφήσαμε το “Mamma Mia” το 1975. Τι συνέβη στη Βρετανία και στον κόσμο τότε; Ένα είναι σίγουρο – φαίνεται απίστευτα πολύ καιρός πριν!».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου