* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

17 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ιησούς Χριστός το σημαντικότερο ιστορικό πρόσωπο, σύμφωνα με νέα μελέτη


ο-ιησούς-χριστός-το-σημαντικότερο-ιστορικό-πρόσωπο-σύμφωνα-με-νέα-μελέτηΕπιστήμονες προσπάθησαν να απαντήσουν σε ένα ερώτημα που, σίγουρα, συγκεντρώνει ενδιαφέρον:  Ποιο είναι το σημαντικότερο ιστορικό πρόσωπο σύμφωνα με την Wikipedia;
Ο Steven Skiena, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Stony Brook, και ο Charles BWard μηχανικός υπολογιστών της Google προσπάθησαν να αναλύσουν τις ιστοσελίδες “Wiki” περισσότερων από 800.000 ιστορικών προσώπων ώστε να μπορέσουν να ταξινομήσουν την σημαντικότητα τους, σε μία διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που δέχεται συνεισφορές από χρήστες και διαθέτει πάνω από τρία εκατομμύρια ενεργές σελίδες.
Στην μελέτη τους, εξέτασαν την έκταση της «σελίδας» του ιστορικού προσώπου, την επισκεψιμότητα της σελίδας αυτής, τις φορές που η σελίδα έχει υποστεί επεξεργασία/τροποποίηση από τους χρήστες καθώς και πόσες ιστοσελίδες ή ιστολόγια συνδέονται ενεργά με την σελίδα του ιστορικού προσώπου στη Wikipedia.
Το σκεπτικό για την συμπερίληψη αυτών των κριτηρίων ήταν για να μετρηθεί η πρόσφατη «δημοφιλία» του ιστορικού προσώπου. Στη συνέχεια αξιοποιήθηκαν και σύνθετοι αλγόριθμοι ώστε να υπάρξει ολόπλευρη ανάλυση των δεδομένων, δίχως να αμελείται η ιστορική σημαντικότητα προσώπων της πρόσφατης ιστορίας.
Ο Ιησούς Χριστός βρέθηκε ότι αποτελεί το σημαντικότερο πρόσωπο της ιστορίας, και ακολουθείται από το Ναπολέοντα, τον Μωάμεθ, τον William Shakespeare και τον Abraham Lincoln.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου