* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

8 Φεβρουαρίου 2014

Doodle για το Σότσι στα χρώματα σημαίας των gay

Η μηχανή αναζήτησης της Google αφιέρωσε τον λογότυπο (το λεγόμενο doodle) της κεντρικής της σελίδας τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, η τελετή έναρξης των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη και διαλέγει τα χρώματα του ουράνιου τόξου που χρησιμοποιούνται στη σημαία των ΛΟΑΔ (των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφισεξουαλικών και των διαφυλικών) προβάλλοντας μερικά από τα αθλήματα των αγώνων.

Την ώρα που οι διοργανωτές στο Σότσι χρησιμοποιούν μια ποικιλία χρωμάτων για τα αθλήματα των αγώνων, μόνο το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το μπλε και το μοβ χρησιμοποιήθηκαν στο doodle στο οποίο απεικονίζονται τα 6 από τα αθλήματα των Χειμερινών Αγώνων.

Επιπλέον, η Google παραθέτει τον Καταστατικό Χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων στην κεντρική της σελίδα.

«Ο αθλητισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Κάθε πρόσωπο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αθλείται χωρίς να υφίσταται διακρίσεις και με βάση το Ολυμπιακό πνεύμα, που απαιτεί αμοιβαία κατανόηση με πνεύμα φιλίας, αλληλεγγύης και ευγενούς άμιλλας» αναφέρεται.

Η Ρωσία έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονων επικρίσεων για το νόμο που υιοθέτησε και απαγορεύει την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφίλων ενώπιον ανηλίκων. Το θέμα αυτό έχει επισκιάσει την ίδια την διοργάνωση των Αγώνων.
Η Google συχνά χρησιμοποιεί το λογότυπό της για να αποτίνει φόρο τιμής σε επιστήμονες ή να προβάλει σημαντικές εορτές σε κάποιες χώρες.

Είχε επίσης χρησιμοποιήσει το doodle της για να προβάλει τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου