* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

14 Απριλίου 2015

Προστατέψτε τον εγκέφαλό σας, βλέποντας ταινίες

Η ευχάριστη συνήθειά σας να βλέπετε ταινίες μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στον εγκέφαλό σας!
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον υποστηρίζουν ότι μια ευχάριστη ταινία με ενδιαφέρουσα πλοκή διεγείρει τον εγκέφαλο και εμποδίζει τη συσσώρευση βλαβερών ουσιών σε αυτόν.
Συζητώντας στη συνέχεια για την ταινία με φίλους, ο εγκέφαλος παραμένει σε εγρήγορση κι έτσι προλαμβάνεται ο σχηματισμός των επικίνδυνων πλακών που συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Οι πλάκες αμυλοειδούς αρχίζουν να σχηματίζονται όσο τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο γίνονται πιο άκαμπτα και η ικανότητά τους να απομακρύνουν τις τοξίνες φθίνει. Σε ορισμένους ανθρώπους τα τοιχώματα είναι εξ αρχής πιο αδύναμα, πιθανότατα λόγω γονιδίων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται πιο εύκολα οι βλαβερές τοξίνες. Οι πλάκες καταστρέφουν τα γύρω κύτταρα του εγκεφάλου και εμφανίζεται το Αλτσχάιμερ, η συνηθέστερη μορφή άνοιας.

"Για να παραμείνει αποτελεσματικός ο μηχανισμός απομάκρυνσης των τοξινών, πρέπει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων να παραμένουν υγιή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εξάσκηση και τη διέγερση του εγκεφάλου", δηλώνει η ερευνήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου