* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

8 Ιουνίου 2015

Η Εύβοια στο top 10 των κορυφαίων προορισμών ιστιοπλοΐας!

Σύμφωνα με τη λίστα του βιβλίου του National Geographic «Journeys of a Lifetime», η Εύβοια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για να κάνει κάποιος ιστιοπλοΐα.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το «Journeys of a Lifetime»:

«Τη χωρίζει από την ηπειρωτική Ελλάδα μόνο μια στενή γραμμή, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα. Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Η τραχιά ακτογραμμή της με τις μακριές παραλίες και τους απόκρημνους κόλπους δίνει τη θέση της σε βουνά που έχουν διάσπαρτα χωριά και μοναστήρια. Η ιστιοπλοΐα κατά μήκος της ακτογραμμής της Εύβοιας με ένα καΐκι, θα σας δώσει τη χαρά να απολαύσετε τις απομακρυσμένες παραλίες και τους όρμους, καθώς και να εξερευνήσετε το ιδιωτικό νησί Πετάλι».

Στη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό σκάφος, περιλαμβάνονται ονειρικοί προορισμοί όπως η Ταϊλάνδη, η Γαλλική Πολυνησία, οι Σεϋχέλλες και το Βιετνάμ.

Η λίστα με τα νησιά είναι η εξής:

- Νέα Σκοτία, Καναδάς -προτείνεται η κρουαζιέρα με ιστιοφόρο-ρεπλίκα
- Νησιά San Juan, Washington, ΗΠΑ
- Νήσοι Grand Cayman για πειρατική κρουαζιέρα
- Γαλλική Πολυνησία για κρουαζιέρα με ιστιοφόρο ρεπλίκα, το οποίο ξεκινά από την Tahiti και για επτά ημέρες επισκέπτεται τα Huahine, Bora Bora και άλλα νησιά.
- Νησιά Andaman, Ταϊλάνδη 

- Ha Long Bay, Βιετνάμ
- Σεϋχέλλες
- Στενά του Ορμούζ, Ομάν
- Νήσος Lamu, Κένυα
- Εύβοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου