* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

3 Νοεμβρίου 2015

Η Nissan, το πρωτότυπο αυτόνομο αυτοκίνητο

Η Nissan βγάζει στον δρόμο το πρωτότυπο αυτόνομο αυτοκίνητο της στην Ιαπωνία
Η Nissan ξεκίνησε τις δοκιμές ενός πρωτότυπου αυτόνομου οχήματος που βασίζεται στο Leaf σε δημόσιους δρόμους και αυτοκινητόδρομους της Ιαπωνίας.
Η εταιρεία θέλει να υποβάλλει στο δοκιμές το σύστημα “Piloted Drive” που αποτελεί μέρος του συστήματος της εταιρείας Intelligent Drive System, και το οποίο μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο του οχήματος σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Η πρώτη έκδοση του συστήματος, το οποίο η Nissan θέλει να συμπεριλάβει στον εξοπλισμό μοντέλων παραγωγής στα τέλη του 2016, επιτρέπει στο όχημα να οδηγεί αυτόνομα σε συνθήκες με κυκλοφοριακή συμφόρηση στις Εθνικές Οδούς. Η εταιρεία ευελπιστεί να επεκτείνει σταδιακά τις δυνατότητες του, όπως το να αλλάζει λωρίδες με ασφάλεια μέχρι το 2018, καθώς και να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα σε δρόμους της πόλης ή σε διασταυρώσεις χωρίς την συμμετοχή του οδηγού έως στο 2020.

Για να καταστήσει δυνατή την οδήγηση σε πολυσύχναστους αστικούς δρόμους, η Ιαπωνική εταιρεία ανέπτυξε ένα σύστημα σάρωσης με λέϊζερ υψηλών προδιαγραφών για να καθορίσει την απόσταση του οχήματος από διάφορα αντικείμενα στον τρισδιάστατο χώρο. Η εταιρεία σχεδίασε επίσης μία eight-way κάμερα με 360°-view των αντικειμένων στο περιβάλλον για να βοηθήσει το σύστημα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την διέλευση του οχήματος από διασταυρώσεις κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου