* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

27 Ιανουαρίου 2011

Aldo Martinelli "Ο πρίγκηπας της Italo"

Ο Aldo Martinelli, είναι εκτός των άλλων τραγουδιστής, συνθέτης, κιμπορντίστας,  μουσικός παραγωγός, προγραμματιστής, καθηγητής σε σχολείο... !!!


Με δίπλωμα στο pianoforte (εκκλησιαστικό όργανο με πλήκτρα και pedal) στο Conservatorio di Alessandria,    δημιούργησε τον δικό του χαρακτηριστικό "οπερετικό" ήχο με επιρροές από μεγάλους κλασσικούς μέχρι και τον συμπατριώτη του Ennio Morricone, έκανε σημαντικές δισκογραφικές επιτυχίες και πούλησε πάνω από 4 εκατομμύρια δίσκους.


 Το "Comanchero" (Moon Ray), τα "Cenerentola", "Voice in the night", "Revolution", "Orient-express" (Martinelli),  το "Take a chance" ( Bizzy & co), και το "Under the ice" (Topo & Roby) είναι οι πιο γνωστές του επιτυχίες σε ευρώπη, ασία και αμερική, πάντα με την Simona Zanini στο πλευρό του (φωνή και στίχοι), τραγούδια με τεράστια απήχηση, που χορεύονταν στις Disco και ακούγονταν στα ραδιόφωνα.


Μέλος και άλλων συγκροτημάτων όπως Doctor's cat ("Feel the Drive"), Radiorama ("Chance to Desire"), Barbie ("Barraba"), Cat Gang ("Locomotive Breath"  - διασκευή στο κλασσικό rock τραγούδι των Jethro Tull), Ben Bruce ("Eye to Eye"),εκτός των άλλων συμμετείχε και σε μουσικές εκπομπές με μεγάλη επιτυχία όπως η  "Discoring" και "Festivalbar" σε γαλλία και γερμανία.
Σήμερα μοιράζει το χρόνο σε νέες εναλλακτικές μουσικές αναζητήσεις και στα  προγράμματα μουσικής επιμόρφωσης του σχολείου του. 


Ευχαριστούμε Mr Aldo !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου