* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

2 Φεβρουαρίου 2011

"Έφυγε" ο John Barry συνθέτης του James Bond

Ο γνωστός μουσικός John Barry, διάσημος για τις μουσικές τους συνθέσεις για τις ταινίες «Born Free», «Χορεύοντας με τους Λύκους», «Πέρα από την Αφρική» και «James Bond», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, από καρδιακή προσβολή.
Ο John Barry γεννήθηκε στο York της Βρετανίας το 1933 με το πλήρες όνομα John Barry Prendergast και απέκτησε αρχικά φήμη ως δημιουργός της μπάντας «John Barry Seven». Αργότερα όμως, η συνεργασία του με τον συνθέτη και τραγουδιστή Monty Norman του έδωσε στην ευκαιρία να συνθέσει τη μουσική για 11 ταινίες της σειρά του James Bond, ανάμεσα στις οποίες οι «Από τη Ρωσία με αγάπη», «Ο Χρυσοδάκτυλος» και «Ζεις Μονάχα δύο φορές».
Τυπικά, η μουσική σύνθεση αποδίδεται στον Monty Norman για τη μουσική του James Bond, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιο ως συνθέτης με την εταιρεία παραγωγής. Το μουσικό στιλ του Barry ήταν συγκεκριμένο και έδωσε ένα χαρακτηριστικό ύφος στη μουσική του James Bond.
Η δουλειά του, αν και ταυτίστηκε με τη μουσική του Bond, περιλαμβάνει κι άλλα σημαντικά έργα που του χάρισαν πέντε Oscars, τέσσερα βραβεία Grammy και πληθώρα διακρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου