Όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα,αν καρυκεύσετε το μπρόκολο που μαγειρεύετε με χρένο ή wasabi αυτό που σίγουρα θα καταφέρετε είναι να ενισχύσετε την αντικαρκινική του δράση.
Αν το «παραμαγειρέψετε», αντί απλά να το μαγειρέψετε στον ατμό για 2-4 λεπτά, δε σημαίνει απαραίτητα ότι καταστρέφεται τις προστατευτικές του ιδιότητες κατά του καρκίνου.
Αντίθετα, μπορείτε να τις «ενισχύσετε» αν προσθέσετε καρυκεύματα όπως το χρένο, ή γιαπωνέζικα μπαχαρικά που περιέχουν το ένζυμο myrosinase ή ακόμη και μουστάρδα.
Καθηγήτρια-διατροφολόγος, του πανεπιστημίου του Illinois, υποστηρίζει ότι όταν καρυκεύεται το συγκεκριμένο λαχανικό αυξάνεται η απορρόφησή του από το άνω μέρος του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας τις «θετικές επιπτώσεις» του.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους ειδικούς 3-5 μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα παρέχουν ισχυρή αντικαρκινική προστασία στον οργανισμό.
Αν το «παραμαγειρέψετε», αντί απλά να το μαγειρέψετε στον ατμό για 2-4 λεπτά, δε σημαίνει απαραίτητα ότι καταστρέφεται τις προστατευτικές του ιδιότητες κατά του καρκίνου.
Αντίθετα, μπορείτε να τις «ενισχύσετε» αν προσθέσετε καρυκεύματα όπως το χρένο, ή γιαπωνέζικα μπαχαρικά που περιέχουν το ένζυμο myrosinase ή ακόμη και μουστάρδα.
Καθηγήτρια-διατροφολόγος, του πανεπιστημίου του Illinois, υποστηρίζει ότι όταν καρυκεύεται το συγκεκριμένο λαχανικό αυξάνεται η απορρόφησή του από το άνω μέρος του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας τις «θετικές επιπτώσεις» του.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους ειδικούς 3-5 μερίδες μπρόκολο την εβδομάδα παρέχουν ισχυρή αντικαρκινική προστασία στον οργανισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου