* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

19 Ιουνίου 2012

Καθαρισμός κράνους


Bruce Porter, ο επικεφαλής του τμήματος του επαγγελματικού μηχανοκίνητου αθλητισμού στην εταιρεία του Arai, μίλησε για τα κράνη  και για τη σωστή φροντίδα τους.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουμε το κράνος;

Bruce Porter: Γενικά τα κράνη  έχουν μια  πενταετη ασφαλεις διαρκεια ζωης. Αλλά υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να χρησιμοποιήσετε το κράνος σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά, αρκεί να πλένεται το κράνος σας.  Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Η συνεχής χρησιμοποίηση του κράνος το ρυπαίνει συνεχώς και μειώνει τη ζωή του. Η συσσώρευση ρύπων, οξέα, άλατα, τα μαλλιά, ιδρώτα, μακιγιάζ επηρεάζουν και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πολυστερίνη η οποία αποτελεί μέρος του κάθε κράνος. Ο καθαρισμος του είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για τη φροντίδα του κράνους. Σήμερα οι κατασκευαστές προσφέρουν αφαιρούμενα εσωτερικά εξαρτήματα που καθαρίζονται πολύ εύκολα.

Πώς να πλένουμε το κράνος;
Bruce Porter: Εάν κάνετε χρήση κάθε μέρα, το κράνος θα πρέπει να πλένεται τόσο συχνά όσο το δυνατόν.  Είναι καλύτερα να το κάνετε με ζεστό νερό και σαμπουάν στο νεροχύτη ή στη μπανιέρα αφού πρώτα αφαιρέσεται τα εσωτερικά προστατευτικά. Δεν θα έχετε κανένα ερεθισμό του δέρματος, αν χρησιμοποιείτε το σαμπουάν μαλλιών ως καθαριστικό. Αλλιώς βάλτε ένα καθαριστικό κρανών. Ξεπλύνετε καλά και στη συνέχεια βάλτε τα αφαιρούμενα εσωτερικά  στον αέρα για να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο - αφού αυτό μπορεί να επιδεινώσει τις ιδιότητες των υλικών σε μεγάλο βαθμό .
Για να καθαρίσετε το εξωτερικό του κράνους, χρησιμοποιήστε ένα πανί ή χαρτομάντιλο.
Όσον αφορά τη ζελατίνα σε καμία περίπτωση μην ψεκάζετε με κανένα χημικό για τα τζάμια γιατί θα προκαλέσετε  ζημιά στο γυαλί της ζελατίνας.
Συμβουλή του Arai.gr:  Χρησιμοποιείστε ένα ειδικό spray ζελατίνας  για καλύτερη ορατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου