* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

17 Ιουλίου 2012

Συντήρηση Λειτουργικού και Προγραμμάτων


1. Εκτελείτε τακτικά την ενημέρωση του antivirus και τον έλεγχο του σκληρού σας για ιούς.

2. Μην ανοίγετε mail αν δεν γνωρίζετε τον αποστολέα ή αν δεν περιμένετε mail με το συγκεκριμένο θέμα. Προσοχή στα συνημμένα που ανοίγετε. Δεν είναι απαραίτητο να τα αποθηκεύσετε για να μεταφερθεί κάποιος πιθανός ιός.

3. Αποφύγετε τα downloads από προγράμματα συνομιλίας (MIRC, ICQ, Yahoo, Messenger), από προγράμματα file sharing (Kazaa, Morpheus κα) ή από sites που δεν είναι αξιόπιστα.

4. Μην χρησιμοποιείτε δισκέτες με αρχεία από άλλους υπολογιστές πριν να ελεγχθούν για ύπαρξη ιών.

5. Εκτελείτε τακτικά την Εξέταση δίσκων (Scandisk) καθώς και την Ανασυγκρότηση δίσκων (Defrag disk) που βρίσκονται στα Εργαλεία συστήματος (System tools) των Βοηθημάτων (Accessories) στο μενού Έναρξη (Start).

6. Μην εγκαθιστάτε εφαρμογές από μη α
ξιόπιστες πηγές και αν αυτές δεν σας είναι απολύτως απαραίτητες. Ακόμα κι αν τις απεγκαταστήσετε θα αφήσουν "σκουπίδια" στον υπολογιστή σας.

7. Ελευθερώστε τον δίσκο σας από προγράμματα και αρχεία που δεν χρειάζεστε. Για την καλή λειτουργία του ο δίσκος απαιτεί ελεύθερο περίπου το 10% της χωρητικότητάς του. 

8. Αποφύγετε την αυτόματη έναρξη προγραμμάτων κατά την εκκίνηση των Windows. Τέτοια προγράμματα εμφανίζονται συνήθως στην μπάρα εργασιών δίπλα στο ρολόι του υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου