* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

28 Ιουλίου 2012

«Του Χρυσό του Πλί» ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ


«Του Χρυσό του Πλί»
ένα μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους
από τους «Άχι Βάχι»
Πρόσκληση σε παραμύθι…

«Άμα γύρισεν η βασλιάς απ’ τουν πόλιμου… κάθι ταχύ… ένα χρυσό πλι… κάθουνταν στ’ν κουρφή απου ένα διέντρου κι ρουτούσιν τουν μπαχτσιβαντζή…» 


Ένας οργανοποιός, ένας μουσικός και μία θεατρίνα ενώνουν της δυνάμεις τους επί σκηνής για να δημιουργήσουν την παράσταση «Του Χρυσό του Πλι», βασισμένη στο ομώνυμο παραδοσιακό παραμύθι, όπως το κατέγραψε η λαογράφος Βούλα Χατζίκου . Γραμμένο στο - από καιρό χαμένο μα γοητευτικό - βεργιώτικο ιδίωμα, μιλάει για την όμορφη Μάρω και τις δύο κακιές αδερφές της που υποφέρουν από ζήλια και ψάχνουν τρόπο να την εξοντώσουν για να είναι αυτές οι ομορφότερες. Η τύχη όμως έχει άλλα σχέδια για τη Μάρω. Το βασιλόπουλο την ερωτεύεται, την κάνει γυναίκα του και καταφέρνει να λύσει τα μάγια που τη μεταμόρφωσαν σε χρυσό πουλί. 

Την ιστορία ντύνουν μουσικά γνωστά και άγνωστα παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή της Βέροιας καθώς και ήχοι από έγχορδα, κρουστά και πνευστά όργανα. 

Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε όσους μαγεύονται από τη δύναμη του νου να χτίζει λέξη- λέξη φανταστικούς κόσμους.
Τα μέλη των «Άχι Βάχι» που παίρνουν μέρος στην παράσταση είναι: η Αρετή Πουλατσίδου στην αφήγηση, την κιθάρα και το τραγούδι, ο Αλέξης Ελευθεριάδης στον ταμπουρά, το νέι, τα κρουστά και ο Κυριάκος Ελευθεριάδης στο ούτι, την πολίτικη λύρα και τα κρουστά.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, 7.00-8.00 το απόγευμα
Είσοδος Ελεύθερη. Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. Έλλης 8, τηλ. 2331024494.

Μια δράση του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.snf.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου