* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

28 Αυγούστου 2012

Apple vs Samsung : Τις χωρίζει μια απόφαση, τις ενώνουν συμφωνίες πολλών δισ.


Παρά την πολυσυζητημένη απόφαση του δικαστηρίου του Σαν Χοσέ, με την οποία η Samsung υποχρεώνεται στην καταβολή αποζημίωσης άνω του ενός δισ. δολαρίων στην Apple, για την παραβίαση πατεντών σε φορητές συσκευές, αλλά και τις διαρκείς δικαστικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων δυο ετών, αναλυτές της Μόργκαν Στάνλεϊ θεωρούν απίθανο να διακοπεί η συνεργασία των δυο εταιρειών, όσον αφορά στην προμήθεια εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στις γραμμές συναρμολόγησης του νέου iPad, του iPhone 4S και του iPod Touch.
Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι δεν θα ήταν συμφέρον για καμία από τις δυο εταιρείες, καθώς η μεν Apple θα αντιμετώπιζε προβλήματα στον ομαλό εφοδιασμό της παγκόσμιας αγοράς με νέες συσκευές, η δε Samsung θα είχε μεγάλες απώλειες σε ετήσια βάση.
Οι πωλήσεις του κορεατικού κολοσσού σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν το 2013 στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 8,8%, σύμφωνα με το protothema.gr
«Η Apple χρειάζεται τη Samsung για να φτιάξει το iPad και το iPhone. Η Samsung είναι ο μοναδικός προμηθευτής των τσιπ επεξεργασίας σε αυτές τις συσκευές», σχολίασε στο Reuters ο James Song, αναλυτής της Daewoo Securities KDB από τη Σεούλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου