* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

22 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ηρακλειώτισσα που σκηνοθέτησε τον Ίθαν Χοκ

H Hρακλειώτισσα Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη είναι η Ελληνίδα συνεργάτης του Ίθαν Χοκ στην νέα ταινία του που γυρίζεται στην Ελλάδα.

Μπορεί το ευρύ κοινό να μην γνωρίζει το όνομά της, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους ανθρώπους του κινηματογράφου. Η 37χρονη Ελληνίδα έχει δει το όνομά της σε πολλούς τίτλους τέλους και έχει φτιάξει μέχρι στιγμής ένα πλούσιο βιογραφικό. Ξεκίνησε να πραγματοποιεί τα όνειρά της σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Γεννημένη το 1975 στο Ηράκλειο αποφοίτησε με αριστείο από το Παγκρήτιο ενώ εισήχθη στη Νομική όπου φοίτησε για δύο χρόνια στο Οικονομικό Τμήμα.

Το 1997 αποφοίτησε από τη σχολή Σταυράκου με Κρατικό πτυχίο Σκηνοθεσίας και στη συνέχεια παρακολούθησε Σεμινάριο σκηνοθεσίας, με υποτροφία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη.

Το 2007 συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτης στην ταινία ''Μamma Mia'' που γυρίστηκε στη χώρα μας με πρωταγωνιστές την Μέριλ Στριπ, τον Κόλιν Φέρθ και τον Πιρς Μπρόσναν.

Ως βοηθός σκηνοθέτη εργάστηκε σε ταινίες των Άγγελου Φραντζή, Γιώργου Πανουσόπουλου, Γιώργου Τσεμπερόπουλου, αλλά και σε ξένες παραγωγές.

Μεταξύ άλλων το 1997 η ταινία μικρού μήκους Διαδρομές στο τετράγωνο που σκηνοθέτησε κέρδισε το Α' βραβείο στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Αθήνας.

Το 2003 σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους Τι κολυμπάει και γελάει; που απέσπασε Κρατικό βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ συμμετείχε και στο Φεστιβάλ Αγίας Πετρούπολης

Στο φεστιβάλ Δράμας η ταινία τιμήθηκε με ειδικά βραβεία στις ηθοποιούς Θάλεια Καλλιγά και Άννα Παϊταζή.

To 2009 ήταν υπεύθυνη του καστ για την ταινία του Κώστα Γαβρά ''Παράδεισος στη Δύση''.

Τα γυρίσματα της ταινίας Before midnight (Πριν από τα μεσάνυχτα) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ιθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί, ολοκληρώθηκαν στις αρχές του μήνα στη Μεσσηνία .. Η ταινία έρχεται ως συνέχεια των ταινιών Πριν από το ξημέρωμα (Before sunrise, 1995) και Μετά το ηλιοβασίλεμα (After sunset, 2004) επίσης του Λινκλέιτερ και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Έτσι λοιπόν, περίπου εννιά χρόνια αργότερα μετά το Μετά το ηλιοβασίλεμα η τρίτη ταινία της σειράς αυτής ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου