* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

26 Φεβρουαρίου 2013

Βραβεία Όσκαρ 2013


Ο Ben Affleck είχε τη χαρά μετά τη Χρυσή του Σφαίρα να τιμηθεί και με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για την ταινία «Επιχείρηση Argo», η οποία κατέκτησε και τα βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ.
Την έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε ο σκηνοθέτης Ang Lee, της άλλοτε προτεινόμενης για 10 υποψηφιότητες Όσκαρ ταινίας, «Τίγρης και Δράκος».
«Η Ζωή του Πι» έλαβε το Όσκαρ της καλύτερης σκηνοθεσίας, αφήνοντας τον καταξιωμένο Spielberg με μια πικρή γεύση στο στόμα.
Η ταινία κατέκτησε άλλα 3 Όσκαρ, Μουσικής, Οπτικών Εφέ και Φωτογραφίας.
Ο ευφυής Quentin Tarantino δεν θα μπορούσε να λείπει από τους βραβευθέντες κερδίζοντας το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία του Django.
Το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου δόθηκε επάξια στον Daniel day Lewis, για την ενσάρκωση του πρόεδρου «Lincoln» στην ομώνυμη ταινία. Ο εξαιρετικός Ιρλανδός, έγινε ο πρώτος ηθοποιός με 3 βραβεία στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Το Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Αυστριακός Christoph Waltz, για την ερμηνεία του στην ταινία «Django Unchained». Άλλος ένας Ζυγός με Σελήνη επίσης στον Ζυγό και Αφροδίτη στον Λέοντα, με μόλις επτά ταινίες το ενεργητικό του, διπλασίασε τα πολυπόθητα αγαλματίδια.  Το συγκεκριμένο γουέστερν ήταν για αυτόν άλλη μια ερμηνευτική συνταγή από τον Tarantino, την οποία εκτέλεσε το ίδιο άψογα, με την προηγούμενη φορά.
Η Jennifer Lawrence κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Silver Linings Playbook - Οδηγός Αισιοδοξίας». 
Το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου κέρδισε η Anne Hathaway για την ερμηνεία της στους «Άθλιους». Αναμενόμενη και αυτή η βράβευση για την οποία γίνεται επίσης η παράθεση από τις Χρυσές Σφαίρες. Η ταινία έλαβε επίσης και τα βραβεία make-up και ήχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου