* Studio Enigma. The Classic 80's Italo Disco/Euro Disco/Synth Pop Web Radio *

25 Απριλίου 2014

Αφραγκος στο Λονδίνο - site με οδηγό επιβίωσης για τους άλλους

Αφραγκος στο Λονδίνο -Ενας Ελληνας που το έζησε, έφτιαξε site με οδηγό επιβίωσης για τους άλλους


Υπήρξε ένας τυπικός φοιτητής που μόλις έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του: άφραγκος και άστεγος. Κάπως έτσι προσδιορίζει τον εαυτό του ο Μανώλης Ζωγραφάκης αναφερόμενος στην εποχή που η έμπνευση τον «χτύπησε». Αποτέλεσμα, ένας οδηγός επιβίωσης στο Λονδίνο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι η σωτηρία κάθε μετανάστη στην πόλη.
«Αν ο Ράμπο ήταν Λονδρέζος, σίγουρα θα το χρησιμοποιούσε», λέει η ομάδα της ιστοσελίδας Broke in London, στην περιγραφή του site, όπου οι χρηστικές οδηγίες συνδυάζονται με το χιούμορ. Είτε πρόκειται για κάποιον νεαρό που βρέθηκε στο Λονδίνο για σπουδές, ή απλά για κάτοικο της πόλης, αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό επιβίωσης.
Στην ιστοσελίδα μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για την αναζήτηση δουλειάς, στέγης, ενημερώνει για φτηνούς τρόπους διασκέδασης και μεταφοράς, έχει στοιχεία για δωρεάν εκδηλώσεις, ενώ παρέχει και απόλυτα χρηστικές συμβουλές επιβίωσης στην πόλη για τους νεοφερμένους σε αυτή.
Ολα αυτά ξεκίνησαν όταν ο Μανώλης Ζωγραφάκης είχε τελειώσει το μεταπτυχιακό του, ήταν απένταρος και μετακόμιζε από το ένα σπίτι στο άλλο, με φίλους να τον φιλοξενούν. Οταν μία φίλη του τον ενημέρωσε πως το ζώδιό του έλεγε πως πρέπει να μετατρέψει αυτή την περίοδο δυσκολιών σε κάτι χρήσιμο και δημιουργικό, του ήρθε η ιδέα.
Αξιοποίησε την εμπειρία του από την ατελείωτη αναζήτηση δουλειάς και στέγης και κατέγραψε όλες τις ιστοσελίδες από τις οποίες είχε «περάσει» σε αυτή τη διαδρομή. Συγκεντρώνοντας, λοιπόν, όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, δημιούργησε την ιστοσελίδα του που φιλοδοξεί να κάνει πιο εύκολη, ποιοτική και βέβαια φθηνότερη τη ζωή στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου